Γεννηματά, Κικίλιας, Ζαχαράκη, Πατούλης, Κοτζιάς: Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – kamarini.com
LifeStyle ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεννηματά, Κικίλιας, Ζαχαράκη, Πατούλης, Κοτζιάς: Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Γεννηματά, Κικίλιας, Ζαχαράκη, Πατούλης, Κοτζιάς: Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του σπουδαίου τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στο σπίτι του στον Βόλο.

Η είδηση του θανάτου του, ξάφνιασε τους πάντες, καθώς φέτος το καλοκαίρι έδινε συναυλίες με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.
Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη μία συναυλία για την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Απλός κόσμος αλλά και πολιτικοί αποχαιρετούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον σπουδαίο καλλιτέχνη και εκφράζουν την θλίψη για την μεγάλη απώλεια.

Το «αντίο» της Φώφης Γεννηματά στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα


Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Σπουδαίος καλλιτέχνης, ερμηνευτής και συνθέτης. Από τους πρωτεργάτες μιας σκηνής που εξέφρασε με νότες και λόγια σταράτα, τα όνειρα και τις ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς. Αφήνει τα τραγούδια του κληρονομιά στον πολιτισμό, κληρονομιά σε όσους πιστεύουν στο καλό τραγούδι. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Πατούλης και Νίκος Κοτζιάς «αποχαιρετούν» τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα».

Και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την θλίψη της με ανάρτηση στο Instagram, μέσα από δικούς του στίχους. « ‘Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά πρέπει να φύγω’. Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη «Άλλαξαν πολλά» για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.» έγραψε η Σοφία Ζαχαράκη.
Τα συλληπητήριά του έστειλε και ο περιφερειάρχης Αττική, Γιώργος Πατούλης, μέσα από το Twitter, γράφοντας: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη».
Μέσα από το Twitter εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Νίκος Κοτζιάς. Συγκεκριμένα έγραψε: «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη».

Leave a Comment