Γιατί το σeξ γίνεται λιγότερο ικανοποιητικό για τις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση – kamarini.com
LifeStyle ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί το σeξ γίνεται λιγότερο ικανοποιητικό για τις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση

Γιατί το σeξ γίνεται λιγότερο ικανοποιητικό για τις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση

Έρευνα απέδειξε ότι η σeξουαλική δυσλειτουργία αυξάνεται κατά 30% σε αυτό το χρονικό διάστημα

Για κάποιες γυναίκες, το σeξ προσφέρει λιγότερη ικανοποίηση καθώς περνούν τα χρόνια, κάτι που αρχίζει πριν από την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Μια νέα έρευνα έδειξε ότι η σeξουαλική δυσλειτουργία αυξάνεται κατά 30% σε αυτό το χρονικό διάστημα και η ξηρότητα του κόλπου έχει μεγάλη επίδραση στην επιθυμία, τη διέγερση και γενικά την ικανοποίηση, σύμφωνα με έρευνα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την σeξουαλική λειτουργία συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης, της γήρανσης, των χρόνιων ιατρικών προβλημάτων και της εμμηνόπαυσης. Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων κατά το πέρασμα στην εμμηνόπαυση προκαλεί ποικιλία βιολογικών αλλαγών στο σώμα κάθε γυναίκας, οδηγώντας σε κολπική ατροφία και ξηρότητα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρότι προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει την επίδραση της κολπικής ατροφίας σε γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, η συγκεκριμένη έρευνα είναι μια από τις ελάχιστες που εκτίμησαν την επίδρασή της κατά το χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της εμμηνόπαυσης, το μεταβατικό στάδιο στο οποίο σταδιακά οι ωοθήκες ξεκινούν να παράγουν λιγότερα οιστρογόνα.

Αυτό έδειξε ότι συγκεκριμένα συμπτώματα κολπικής ατροφίας, όπως η κολπική ξηρότητα, είναι πολύ πιο παρόντα κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Γενικά, ως αποτέλεσμα της κολπικής ξηρότητας, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η σeξουαλική ικανοποίηση μειώθηκε όταν η σεξουαλική δυσλειτουργία αυξήθηκε περίπου 30% κατά την περίοδο πριν από την εμμηνόπαυση.

«Η έρευνα αυτή εξέτασε την σeξουαλική λειτουργία στις γυναίκες ηλικίας 40 με 55 χρονών και επιβεβαίωσε τη σύνδεση μεταξύ κολπικής ξηρότητας και επιδείνωσης της σeξουαλικής λειτουργίας. Δεδομένης της υψηλής παρουσίας σeξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες, ο εντοπισμός ενός θεραπεύσιμου παράγοντα όπως η κολπική ξηρότητα μπορεί να επιτρέψει στις γυναίκες να διατηρήσουν τη σeξουαλική τους λειτουργία κατά την μετάβαση στην εμμηνόπαυση» δήλωση η Στέφανι Φόμπιομ, ιατρική διευθύντρια της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.

πηγή

Leave a Comment