Γ. Σκάλκος: «Αν και δεν είναι πυξίδα µου τα νούµερα της τηλεθέασης, οι τηλεθεατές µάς επιβραβεύουν» – kamarini.com
LifeStyle ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Σκάλκος: «Αν και δεν είναι πυξίδα µου τα νούµερα της τηλεθέασης, οι τηλεθεατές µάς επιβραβεύουν»

Γ. Σκάλκος: «Αν και δεν είναι πυξίδα µου τα νούµερα της τηλεθέασης, οι τηλεθεατές µάς επιβραβεύουν»

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόµετρα στον αγώνα δρόµου της µαχητικής δηµοσιογραφίας και µε 22 χρόνια εµπειρίας, ο Γιάννης Σκάλκος γνωρίζει καλά τα γρανάζια των ΜΜΕ.

Μας ενηµερώνει µαζί µε την Ευρυδίκη Χάντζιου από την εκποµπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στην ΕΡΤ, µια εκποµπή που, όπως εξηγεί ο ίδιος, υπηρετεί µε ιδιαίτερο επαγγελµατισµό. Τι λέει ο ίδιος για την εκπομπή του και την ενημέρωση;

Πώς εξελίσσεται φέτος η χρονιά;

Τηλεοπτικά εξελίσσεται ακόµη καλύτερα σε σχέση µε την περυσινή. Με τις συναδέλφους που εντάχθηκαν στην εκποµπή, καταφέραµε να ανταποκρινόµαστε αµεσότερα στα ερωτήµατα που µας θέτουν οι τηλεθεατές και έτσι αποκτήσαµε καλύτερο ρυθµό. Υπάρχουν φλέγοντα θέµατα της καθηµερινότητας, όπως τα αναδροµικά, τα εργασιακά-ασφαλιστικά ή ο τρόπος εισαγωγής των παιδιών µας στην τριτοβάθµια εκπαίδευση και δεκάδες άλλα, για τα οποία δίνουµε απαντήσεις. Παράλληλα, πάντα µε την ειδησεογραφία της επικαιρότητας.

Αυτό σε βάζει σε διαδικασία έρευνας;

Ετσι είναι η δουλειά µας! Είµαστε ρεπόρτερ και όχι παρουσιαστές. Πιστεύω ότι το «Μαζί το Σαββατοκύριακο», ως εκποµπή της δηµόσιας τηλεόρασης, θα πρέπει να επιστρέφει µέρος του ανταποδοτικού τέλους που αποδίδουν οι τηλεθεατές. Στόχος της δηµοσιογραφικής µας οµάδας είναι να δίνουµε ακόµη και εξειδικευµένες ειδήσεις, κάτι περισσότερο από τη γενική επικαιρότητα της κάθε ηµέρας.

Αυτό το ακούω πρώτη φορά από δηµοσιογράφο της ΕΡΤ.

Ναι, αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα της εκποµπής µας. Εχουµε και ένα σύνθηµα: 

«Μαζί το Σαββατοκύριακο, για να ξέρεις τι σου γίνεται». Εχουµε προσανατολιστεί σε αυτό τον στόχο, ότι δηλαδή πρέπει να απαντούµε στον άνθρωπο που µας παρακολουθεί από τις 6:45 και έχει πολλές έγνοιες. Να τον κατευθύνουµε µε βάση τις αληθινές πληροφορίες και όχι από απίθανα σενάρια.

Ο χαρακτήρας της ενηµέρωσης έχει αλλάξει;

Πράγµατι! Το είχα αντιληφθεί εδώ και τρία χρόνια και γι’ αυτό είχα προσανατολίσει την εκποµπή σε αυτό το πεδίο. Παρόλο που δεν είναι πυξίδα µου τα νούµερα της τηλεθέασης, βλέπω ότι οι τηλεθεατές µάς επιβραβεύουν. ∆ιατηρούµε διψήφια τηλεθέαση, παρά το γεγονός ότι ανοίγουµε την εκποµπή αργότερα από τον ανταγωνισµό. Οσον αφορά το πολιτικό πεδίο, έχουµε αποφύγει να ασχολούµαστε µε τον «χαρτοπόλεµο» ανακοινώσεων µεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Εχουµε υποστεί τόσα όλα αυτά τα χρόνια, µε τις πληγές που άνοιξαν µετά τη χρεοκοπία της χώρας και τα τρία µνηµόνια, που έχουµε την εµπειρία. Να προσπαθήσουµε να επουλώσουµε πληγές που είναι ακόµα χαίνουσες.

Πηγή: Realnews

Leave a Comment