Τζέισον Αντιγόνη: «Δυστυχώς βαπτίστηκα Ιάσωνας – Παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων να βαπτίζεις ένα παιδί» – kamarini.com
01 - Ελλάδα 18 - Περίεργα

Τζέισον Αντιγόνη: «Δυστυχώς βαπτίστηκα Ιάσωνας – Παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων να βαπτίζεις ένα παιδί»

O ακτιβιστής για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα που μάχεται υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και της αθεΐας μιλά για το bullying που δέχτηκε στα παιδικά του χρόνια, το σεξ, την επιθυμία  του να κάνει παιδί και τον φίλο του, Ζακ Κωστόπουλο

 

Το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει ηθοποιός γι’αυτό και σπούδασε θεατρολογία. Το βαθύτερο όνειρό του όμως ήταν η σχέση με τον κόσμο. Να μιλάει και να αντιτίθεται σε οτιδήποτε αποτελεί γενική παραδοχή. Αυτό είναι το Τζέισον Αντιγόνη. Ακτιβιστής για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα που μάχεται υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ, της αθεΐας, του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας και είναι κατά του φασισμού, της ομοφοβίας, του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα, ειδικά στο σχολείο που το μπούλινγκ χαρακτηριζόταν περισσότερο ως πείραγμα παιδιού προς παιδί, και όχι ως σωματική και λεκτική βία, όπως αναγνωρίζεται πλέον σήμερα.

 

Όταν τα βρήκε με τον εαυτό του το Τζέισον Αντιγόνη – όπως επιθυμεί να προσφωνείται – απελευθερώθηκε και άρχισε να μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των τρανς, των βίγκαν, των άθεων και να πολεμά καθετί φασιστικό και ομοφοβικό.

Στη 1 Νοεμβρίου του 2017, το 08 βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα του Ειρηνοδικείου του Αμαρουσίου, με σκοπό να διεκδικήσει τη διαγραφή του φύλου του, από τα επίσημα αρχεία του κράτους. Για πρώτη φόρα στα χρονικά, εκδικάζεται το αίτημα διαγραφής της ταυτότητας φύλου ενός ανθρώπου από τη ληξιαρχική πράξη της γέννησης του, καθώς δεν αυτοπροσδιορίζεται με το δίπολο φύλων, άντρας – γυναίκα.

Το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δέχθηκε να εισαγάγει το όνομα Αντιγόνη δίπλα στο ήδη δοσμένο του όνομα, αλλά δεν ικανοποίησε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε σε πλήρη διαγραφή του καταχωρισμένου του φύλου από τα νομικά του έγγραφα. Γι’ αυτό, η υπόθεση βρίσκεται σε έφεση, προκειμένου να διορθωθεί η αντίφαση της απόφασης αυτής.

Στις 8 Μαίου του 2018 το Τζέισον Αντιγόνη βρίσκεται στα θεωρεία της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που δίνει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να προχωρήσουν σε αναδοχή παιδιού. Ήταν η πρώτη του επίσκεψη στη Βουλή αλλά όχι και η τελευταία όπως επισημαίνει, αφού από τα θεωρεία της Βουλής έχει βάλει στόχο τα έδρανα του κοινοβουλίου.

 

 

Leave a Comment