Της είπαν ότι πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Η 90χρονη τους απάντησε ότι προτιμά τα ταξίδια - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Της είπαν ότι πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Η 90χρονη τους απάντησε ότι προτιμά τα ταξίδια

featured image

Για πολλά χρόνια η Νόρμα και ο Λέο είχαν μια όμορφη συνήθεια. Κάθε μεσημέρι που κάθονταν στο τραπέζι ώστε να φάνε, άκουγαν πάντοτε το ίδιο τραγούδι: Το “The Rest of the Story” του Paul Harvey.

Ο Λέο, ο επί 67 χρόνια σύζυγος της Νόρμα, ωστόσο πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Και η Νόρμα έμεινε μόνη της.

Και σα να μην έφτανε αυτό, κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής εξέτασης ρουτίνας, η Νόρμα ανακάλυψε πως έχει καρκίνο.

Δύο ημέρες έπειτα από το θάνατο του αγαπημένου της συντρόφου, βρήκε τον εαυτό της να κάθεται στο γραφείο ενός γιατρού και να ακούει τις επιλογές της για τη συνέχεια της ζωής της.

Ξέρετε: Χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία και χημειοθεραπείες.. Όταν έπαψε να μιλά ο γιατρός, τη ρώτησε πώς θα ήθελε να προχωρήσει.

Η μικροσκοπική ηλικιωμένη κοίταξε το νεαρό γιατρό με μισό μάτι και με την πιο δυνατή φωνή που είχε, του απάντησε:

«Είμαι 90 χρονών. Θα αρχίσω τα ταξίδια».

Ο γυναικολόγος φυσικά και δεν περίμενε την απάντηση της. Κοίταξε το γιο και τη νύφη της Νόρμα προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει εάν άκουσε σωστά.

Κατόπιν, ο γιατρός επιχείρησε να την μεταπείσει. Μάταια όμως, μιας και η Νόρμα ήταν αποφασισμένη. Του διευκρίνισε πως τα παιδιά της στηρίζουν την απόφαση της και πως είναι εκείνο το οποίο θέλει πραγματικά.

Γιατί δεν ήθελε να σώσει τη ζωή της; Δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της κλεισμένο σε έναν οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, ούτε είχε τη δύναμη να μείνει στο σπίτι όπου έζησαν τόσες όμορφες στιγμές με τον άντρα της για πάνω από 6 δεκαετίες.

Ο γιατρός της δεν είχε επιλογή. Της έσφιξε σφιχτά το χέρι και της ευχήθηκε «Καλή διασκέδαση!»

Από εκείνη τη μέρα έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες. Και η Νόρμα ακόμα συνεχίζει τα ταξίδια της.

Η Νόρμα δεν πονάει πλέον σχεδόν καθόλου. Το ακόμη καλύτερο: Έπειτα από ιατρικές εξετάσεις, ανακάλυψε με χαρά πως ο καρκίνος της δείχνει σημάδια ύφεσης.

Όσον αφορά στα ταξίδια της.. Έχει εξερευνήσει αρκετά Εθνικά Πάρκα ενώ έχει διασχίσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα! Το πιο πρόσφατο κατόρθωμα της ήταν μια.. βόλτα με αερόστατο!

Και το διασκέδασε με τη ψυχή της!!

Όταν ρωτήθηκε πως καταφέρνει και είναι πάντοτε αισιόδοξη απάντησε:

«Απλά συνεχίζω να προχωράω λίγο κάθε μέρα. Αυτό είναι όλο».

Και συνέχισε να προχωρά ώσπου έφυγε χαμογελώντας τον Οκτώβριο του 2016. Η Νόρμα κατάφερε και έζησε τις τελευταίες της στιγμές όπως ακριβώς εκείνη ήθελε δίνοντας παράλληλα σε όλους μας κάποια από τα πλέον πολυτιμότερα μαθήματα για την αγάπη, τη ζωή και την αξία του να ζεις την στιγμή.