Τζέισον-Αντιγόνη: «Με μεγάλη χαρά θα κατέβαινα στα έδρανα της Βουλής» - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Τζέισον-Αντιγόνη: «Με μεγάλη χαρά θα κατέβαινα στα έδρανα της Βουλής»

featured image

Το Τζέισον-Αντιγόνη έδειξε προτίμηση σε κόμμα του δημοκρατικού τόξου – «Κάθε κόμμα που θα εντάξει ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο, ένα άτομο με την μαχητικότητα που διακρίνει εμένα, σίγουρα θα είναι κέρδος και για εκείνο και θα δείξει ότι η Ελλάδα πάει μπροστά»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με συγκεκριμένο κόμμα εμφανίστηκε το Τζέισον-Αντιγόνη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, στην εκπομπή του Νικήτα Κορωνάκη και της Μαρίας Κατσή.

«Δεν είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο αλλά αυτό το οποίο κάνω είναι πολιτική με την ευρεία έννοια και την ουσιαστική. Ο ακτιβισμός είναι πολιτική, το να εκφράζεις τις απόψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολιτική. Έχω πει ότι από τα θεωρεία της Βουλής που έχω υπάρξει, με χαρά θα κατέβαινα στα έδρανα. Η πρόθεση υπάρχει, πάντα με ενδιέφερε, από μικρό παιδί κάπως να αλλάζω και να αντιτίθεμαι στην εξουσία και στην καθεστηκυία τάξη» δήλωσε το Τζέισον-Αντιγόνη.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιο κόμμα θα προτιμούσε να συνεργαστεί απάντησε «σίγουρα με κάποιο στο δημοκρατικό τόξο. Σε μια εποχή που ανεβαίνει η ακροδεξιά και ο λαϊκισμός ανεβαίνει, η αριστερά με το φιλελεύθερο χώρο πρέπει να συνασπιστούν όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να είναι κοντά».

Κατά τον ίδιο «κάθε κόμμα που θα εντάξει ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο, ένα άτομο με την μαχητικότητα που διακρίνει εμένα, σίγουρα θα είναι κέρδος και για εκείνο και θα δείξει ότι η Ελλάδα πάει μπροστά».

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή της εμφάνισής του – αφού πρόσφατα έκοψε τα μακριά μαλλιά που ήταν ένα από τα κύρια γνωρίσματά του – δήλωσε πως δεν το έκανε μόνο για περιστάσεις. «Ό,τι κάνω το φοράω σε όλες τις διαστάσεις της ζωής μου» συμπλήρωσε με νόημα.

Αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου το Τζέισον-Αντιγόνη δήλωσε πως «είμαστε σε μια ιστορική συγκυρία πολύ δύσκολη παγκόσμια, πάμε και μπροστά και πίσω. Πρέπει να συνασπιστούμε και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα του Ζακ δείχνει το πού πορευόμαστε. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Ό,τι συνέβη στον Ζακ, τον συγκάτοικό του και σε μένα παλαιότερα που έχω πέσει θύμα επίθεσης, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περπατήσουμε ελεύθερα ούτε καν στην πρωτεύουσα αυτής της ευρωπαικής χώρας. Το να περπατάς και να μιλάς ελεύθερος πρέπει να είναι δεδομένο».