Η πρόοδος μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας στην εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων που απομένουν θα κρίνει τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση του σχεδόν 1 δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.
Η Ελλάδα και η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 11 Μαρτίου, οπότε θα αξιολογηθεί η πρόοδος στα ανοικτά σημεία. Το πιο σημαντικό από αυτά, κατά τον ίδιο αξιωματούχο, είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });«Είναι πολλά αυτά που απομένουν να γίνουν και λίγες οι μέρες, αλλά είναι ακόμα εφικτό να αποφασιστεί η εκταμίευση τη Δευτέρα», ανέφερε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως εάν υπάρχουν «σαφή σημάδια» μέχρι τη Δευτέρα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, αναμένεται να συγκληθεί EuroWorking Group προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη λήψη της τελικής απόφασης στο Eurogroup. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυτά τα σημάδια», πρόσθεσε.
Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα παραπεμφθεί πιθανότατα στο Eurogroup του Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι ή και νωρίτερα εάν λάβει σχετική εντολή το EuroWorking Group.
Ερωτηθείς σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα ενόψει και της προεκλογικής περιόδου, απάντησε ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που κρίνουν τη βιωσιμότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών και ότι μεμονωμένες πολιτικές, όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού αν και μπορεί να αποδειχθεί «επικίνδυνη» για την καταπολέμηση της ανεργίας, δεν θα συζητηθεί στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων για την εκταμίευση της δόσης.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ