Υεμένη: Γονείς παντρεύουν τα κορίτσια τους σε ηλικία 3 ετών για να πάρουν προίκα και να ζήσει η οικογένεια - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Υεμένη: Γονείς παντρεύουν τα κορίτσια τους σε ηλικία 3 ετών για να πάρουν προίκα και να ζήσει η οικογένεια

featured image

Τα κορίτσια ηλικίας τριών ετών στην πολεμοχτυπημένη Υεμένη παντρεύονται επειδή οι οικογένειές τους δεν έχουν τα χρήματα τις ταΐσουν, σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam.

Πολλές οικογένειες στην Υεμένη αποκάλυψαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να αναγκάσουν τις μικρές τους κόρες να παντρευτούν πολύ μεγαλύτερους άνδρες, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την προίκα που θα πάρουν για να βρουν φαγητό και καταφύγιο και να σώσουν την υπόλοιπη οικογένεια.

The war in Yemen has triggered a humanitarian crisis, forcing families to resort to desperate measures, such as marrying off daughters as young as three (file photo)

Ο πόλεμος στην Υεμένη προκάλεσε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν από την πείνα.

Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ δείχνει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των κοριτσιών στην Υεμένη θα παντρευτούν πριν από την ηλικία των 18 ετών, ωστόσο η πείνα από τον πόλεμο αναγκάζει τις οικογένειες να τις παντρεύουν σε πολύ νεότερη ηλικία.

Η Oxfam δήλωσε ότι οι εκπρόσωποί της συναντήθηκαν με οικογένειες, οι οποίες είχαν αναγκαστεί να παντρέψουν τις κόρες τους ακόμα και σε ηλικία 3 ετών για να αγοράσουν φαγητό με την προίκα τους.

Children, pictured here at a malnutrition unit in a Sanaa hospital, are among those worst affected by the humanitarian crisis that has left million starving as a result of the war

Τα νεαρά κορίτσια συνήθως παντρεύονται μέχρι να φθάσουν στην ηλικία των 11 ετών, αλλά πριν παντρευτούν κάνουν τις οικιακές βοηθούς στα σπίτια των συζύγων τους.

Η 9χρονη Hanan, από την Amran, πήγαινε στο σχολείο, αλλά από τη στιγμή που παντρεύτηκε, έπρεπε να σταματήσει.

“Η μητέρα μου συνεχίζει να με χτυπά, και όταν τρέχω πίσω στο σπίτι του πατέρα μου, ο πατέρας μου με χτυπά ξανά επειδή έτρεξα,” είπε η άτυχη μικρούλα. “Δεν θέλω να παντρευτώ. Θέλω μόνο να γυρίσω πίσω στο σχολείο.”

Οι γονείς της Hanan, οι οποίοι  πάντρεψαν επίσης και την 3χρονη αδελφή της, δήλωσαν ότι γνωρίζουν ότι το να παντρεύουν τις κόρες τους σε τόσο μικρή ηλικία είναι λάθος, αλλά αισθανόταν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή, επειδή η προίκα που τους καταβλήθηκε ως αντάλλαγμα ήταν ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η υπόλοιπη οικογένεια ζωντανή.