Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται

featured image

«Από το 2011 - και για πρώτη φορά μεταπολεμικά - ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το δημογραφικό ζήτημα.

«Από τα 11,1 εκατομμύρια, τότε, βρεθήκαμε πέρυσι στα 10,7 εκατομμύρια. Και αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν, οι Έλληνες θα περιοριστούμε στα 8,9 εκατομμύρια μέχρι το 2050 και στα 7,3 εκατομμύρια μέχρι το 2080», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Μια πατρίδα με λαό όλο και λιγότερο, κινδυνεύει να μικρύνει και αυτή. Όπως και μία κοινωνία με παιδιά που πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, απειλείται να διαλυθεί», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή νέα γενιά είναι η πρώτη γενιά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία δεν ελπίζει ότι θα ζήσει καλύτερα από τους γονείς της, δείχνοντας πως ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου βραχυκύκλωσε. Σε μία Ελλάδα που δεν δίνει πια ευκαιρίες», επισήμανε επίσης ο πρόεδρος τη ΝΔ.

Για να προσθέσει ότι «ο πληθυσμός μας γερνάει: Το 1950 η μέση ηλικία στην Ελλάδα των 7,6 εκατομμυρίων ήταν στα 30 έτη. Σήμερα, έχει εκτοξευτεί στα 43 έτη. Και παρόλο που σήμερα, οι άνω των 65 συμπολίτες μας είναι το 21% του πληθυσμού, το 2050 αυτή η κατηγορία θα φτάσει το 33%. Αυτή η διπλή βόμβα -λιγότεροι και πιο ηλικιωμένοι Έλληνες- απειλεί το αύριο, όμως αμφισβητεί και το σήμερα».

«Υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της χώρας. Γιατί χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, δεν υποστηρίζεται ούτε η κυριαρχία, ούτε και η ανάπτυξη ενός κράτους. Και χωρίς ανάπτυξη -δηλαδή δουλειές, έσοδα και εισφορές- δεν υπάρχουν ούτε μισθοί και συντάξεις ούτε Υγεία και Πρόνοια. Αλλά και ούτε Εθνική Ασφάλεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ