Επίκαιρη ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς αρχαιολογικός χώρος - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Επίκαιρη ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς αρχαιολογικός χώρος

featured image

Τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα και η μελέτη διαχείρισης του ΟΛΠ σε περίπτωση που ο Πειραιάς και η ευρύτερη ζώνη του λιμανιού χαρακτηριστούν ως αρχαιολογική ζώνη, επισημαίνει σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, στην αυριανή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα ληφθεί απόφαση για την έγκριση ή απόρριψη του συγκεκριμένου σχεδιασμού, καθώς το ζήτησε η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Λιμένων και αν η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, θα προκληθούν πρόσθετες καθυστερήσεις στα επενδυτικά έργα, καθώς όλες οι διαδικασίες θα υπόκεινται πλέον στους περιορισμούς της αρχαιολογικής νομοθεσίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO διότι η συμφωνημένη μεταβίβαση του υπόλοιπου 16% στην COSCO προϋποθέτει την περάτωση των επενδυτικών έργων. Πρακτικά, οι καθυστερήσεις λόγω της αρχαιολογικής νομοθεσίας τινάζουν στον αέρα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Τέλος, ρωτά αν έχει γνώσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη τι προτίθεται να πράξει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ