Η ερωτική αλληλογραφία του Σαρλ Αζναβούρ στο σφυρί - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Η ερωτική αλληλογραφία του Σαρλ Αζναβούρ στο σφυρί

featured image

Οι ερωτικές επιστολές του τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ προς μία νεανική του αγάπη θα βγουν στο σφυρί την Παρασκευή από τον οίκο δημοπρασιών Cornette de Saint-Cyr, στο Παρίσι.

Πρόκειται για συνολικά 42 επιστολές, εννέα καρτ ποστάλ και εννέα τηλεγραφήματα, που αντιπροσωπεύουν 118 χειρόγραφες σελίδες και η αξία τους εκτιμάται μεταξύ 30.000 και 40.000 ευρώ. Εστάλησαν από τη Βενετία, την Αθήνα, το Ρίο, τη Μόσχα, το Μόντρεαλ, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη μεταξύ 1958 και 1964.

«Είναι ένα αξιοσημείωτο και έξοχο σύνολο ερωτικών επιστολών του τραγουδιστή στις αρχές της δόξας του προς μια νεαρή καλλονή. Ο Αζναβούρ της γράφει για να της πει ότι τη σκέφτεται, περιγράφει πώς περνά τις ημέρες, την κούραση, τις διαφορές ώρας στα ταξίδια του, τις περιοδείες, λίγες μικρές λέξεις, τη ζωή...» υπογραμμίζει ο ειδικός Ολιβιέ Ντεβέρ.

Στον οίκο δημοπρασιών Κορνέτ ντε Σεν-Σιρ ανέθεσε την πώληση αυτή η παραλήπτρια των επιστολών Κλοντ Μεσιά, η οποία στα 20 της συνάντησε τον Σαρλ Αζναβούρ στα παρασκήνια του παρισινού μιούζικ-χολ Αλάμπρα το 1958, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Εγκαταστάθηκα σε ένα δωμάτιο, έχω μαζί ένα ηλεκτρόφωνο, ένα μαγνητόφωνο, τραπέζι εργασίας, γραφομηχανή και καθώς δεν έχω πιάνο αγόρασα φθηνά μια κιθάρα» της γράφει ο Αζναβούρ, που πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η αλληλογραφία παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο στο κοινό από σήμερα έως και την Πέμπτη στα γραφεία του οίκου δημοπρασιών, στο Παρίσι.