• Τρ. Ιαν 26th, 2021

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

ByΠερις

Ιαν 28, 2020

Ο ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 74 ετών – Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης. 
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο εκδοτικός οίκος «Κείμενα», με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, καθώς ο ηθοποιός και ο εκδότης Φίλιππος Βλάχος συνδέονταν με στενή φιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ μάλιστα τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική. Αναλυτικά η ανάρτηση: 
«Έφυγε ο αγαπημένος φίλος του Φίλιππου Βλάχου και των εκδόσεων «Κείμενα», ο σπουδαίος ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης. Η απώλεια τεράστια. Η κληρονομιά που άφησε επίσης».
Έφυγε ο αγαπημένος φίλος του Φίλιππου Βλάχου και των εκδόσεων «Κείμενα», ο σπουδαίος ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης. Η απώλεια τεράστια. Η κληρονομιά που άφησε επίσης.Δημοσιεύτηκε από Εκδόσεις Κείμενα στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
ΑΝΤΙΟ….
Μετά από δύο εβδομάδες στην εντατική εφυγε από τη ζωή ο φίλος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος…Δημοσιεύτηκε από Bougiouklakis Markos στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Ποιος ήταν ο Γιώργος Κοτανίδης 
O Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Φεβρουαρίου του 1945. Τελείωσε το δημοτικό στη Δράμα και το γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε δύο χρόνια στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλο­νίκης, όπου μπήκε κατά λάθος, και ασχολήθηκε κυρίως με τη δημιουργία του φοιτητικού θεάτρου και της κινηματογραφικής λέσχης (ΦΟΘΚ).
Με την επιβολή της δικτατορίας, άφησε το πανεπιστήμιο και κατέβηκε στην Αθήνα για να γίνει ηθοποιός. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του “Εθνικού Θεάτρου” το 1970 και αμέσως μετά συμμετείχε στη δημιουργία του “Ελεύθερου Θεάτρου”, όπου παρέμεινε την περίοδο 1970-75. Αργότερα συνεργάστηκε με την Άννα Συνοδινού, τον Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Αλέξη Σολομό, την Ξένια Καλογεροπούλου, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Γιάννη Χουβαρδά, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, τη “Νέα Πορεία”, την “Εθνική Λυρική Σκηνή”, το “Από Μηχανής Θέατρο”, το “Θέατρο Στοά” και άλλους θιάσους και σκηνοθέτες, ερμηνεύοντας ρόλους σε όλα τα θεατρικά είδη.
Το 2004…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *