Κόλαφος η Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: «Το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση» - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Κόλαφος η Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: «Το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση»

featured image

Στην Προανακριτική η οποία ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου κατέθεσε σήμερα η Ελένη Ράικου η οποία πήγε αποφασισμένη να προβεί σε αποκαλύψεις.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς έκανε λόγο ακόμα και για συμβόλαιο θανάτου το οποίο υπήρχε σε βάρος της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κ. Ράικου, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ήταν κόλαφος κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και αυτό γιατί ισχυρίστηκε ότι εκείνος έπαιρνε τηλέφωνο και υποδείκνυε τι να γίνει με τις δικαστικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε η κ. Ράικου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν  ο ορισμός της παρεμβατικότητας όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες.

Για την υπόθεση της Novartis, η κ. Ράικου, φέρεται να τόνισε πως της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες ενώ άφησε να εννοηθεί πως υπήρχε ακόμα και συμβόλαιο θανάτου για εκείνη.

«Μου τηλεφώνησε ο κ. Παπαγγελόπουλος και με άσχημο τόνο με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση» φέρεται να υποστήριξε η κ. Ράικου.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν φορτισμένο ενώ υπήρξε σφοδρή διαμαρτυρία από Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής εναντίον της κ. Τουλουπάκη και αυτό γιατί θεωρούν πως ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παρέχει στοιχεία αντίθετα με δικά τους αιτήματα.

Σε ποια στοιχεία όμως αναφέρονται; Στα στοιχεία που αφορούν τρία εμβάσματα από φαρμακευτικές εταιρείες στον κοινό λογαριασμό της Ελένης Ράικου και του συζύγου της.


Όταν η κ. Ράικου ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι αναγνωρίζει το ένα από αυτά το οποίο αντιστοιχεί σε αμοιβή του συζύγου της ο οποίος είναι γιατρός και έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε έρευνες ενώ δεν αναγνωρίζει το δεύτερο έμβασμα από την Novartis και θεωρεί πως και αυτό είναι κατασκεύασμα του κ. Παπαγγελόπουλου.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και πρόκειται να συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης στις 11.00 με ερωτήσεις βουλευτών.

Ελένη Τουλουπάκη: Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής μου ζήτησε τα στοιχεία για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου

Στις καταγγελίες, βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ ,για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis απαντά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Το θέμα προέκυψε μετά την αποστολή στη Βουλή στοιχείων για εμβάσματα ύψους 2.000 ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου , λίγες ώρες πριν την κατάθεση της στην Επιτροπή.

Όπως διευκρινίζει η κ. Τουλουπάκη «ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής ήταν εκείνος που με έγγραφο ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν».

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις ότι έχει αφήσει στο συρτάρι της να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες άλλα αιτήματα η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ότι «στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ