Μακρόν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Η Τουρκία παραβιάζει τη συμφωνία του Βερολίνου - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Μακρόν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Η Τουρκία παραβιάζει τη συμφωνία του Βερολίνου

featured image

Την υποστήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο επανέλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για όσα ειπώθηκαν στις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται ένα κοινό στρατηγικό όραμα.

«Σήμερα μπορέσαμε να δούμε πού βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις. Έχουμε ένα κοινό στρατηγικό όραμα για τη Μεσόγειο, που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτιστικό που θα βοηθά στην ασφάλεια και την ευημερία».

«Σήμερα μιλήσαμε για την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή» επεσήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στην Ελλάδα: «Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο καταδικάζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας. Επαναλάβαμε την ανησυχία μας και συζητήσαμε τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Εκφράσαμε την ανησυχία για τις ενέργειες της Τουρκίας και την παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο».


«Δόθηκε κάποιος λόγος που δεν τηρήθηκε και η ανησυχία μας αποδείχθηκε» είπε σχετικά με τις κινήσεις της Άγκυρας.

«Θα θέλαμε να ενδυναμώσουμε την κοινή μας στρατηγική που θα την πραγματώσουμε μέχρι τέλος Ιουνίου» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και επιβεβαίωσε τις κοινές θαλάσσιες επιχειρήσεις με την ελληνική πλευρά.

«Με την Ελλάδα επιδιώκουμε βιομηχανική συνεργασία και θα πραγματοποιήσουμε κοινές επιχειρήσεις στο κομμάτι της θάλασσας και της ξηράς» επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα και σε γειτονικές χώρες για συνεργασία στην περιοχή του Μεσογείου.

«Θα θέλαμε να δούμε και άλλες όμορες χώρες να συμβάλλουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ