Ποιο Brexit; Το Megxit ταράζει τις τελευταίες ώρες τη Μεγάλη Βρετανία - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ποιο Brexit; Το Megxit ταράζει τις τελευταίες ώρες τη Μεγάλη Βρετανία

featured image

Η κοινή ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το βράδυ της Τετάρτης, πως αποστασιοποιούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έπεσε σαν βόμβα. Αλλά όσοι παρακολουθούν από κοντά τη βασιλική οικογένεια και έχουν πια μάθει να «διαβάζουν» και πίσω από τις γραμμές, ίσως και να μην έπεσαν από τα σύννεφα με την απόφαση των Σάσεξ. Γιατί, όπως λένε κάποιοι, το βασιλικό «διαζύγιο» δεν ήταν και τόσο ξαφνικό και ειδικά την χρονιά που μας πέρασε, τα σημάδια ότι υπήρχε πρόβλημα πίσω από τις βαριές πόρτες του Μπάκιγχαμ, ήταν πολλά.

Megxit… Με τον τίτλο αυτό, η New York Post ανακοινώνει στο εξώφυλλό της την «επανάσταση» του Χάρι και της Μέγκαν, τους οποίους απεικονίζει να κάθονται στον καναπέ του διαμερίσματός τους, ως κοινοί θνητοί. Αν και η περιουσία του ζευγαριού και το βασιλικό «χαρτζιλίκι» του πρίγκιπα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως το ζευγάρι στο μέλλον θα «στριμωχτεί» οικονομικά.

NEW YORK POST: Megxit #TomorrowsPapersToday pic.twitter.com/LuNIITagsA

— Neil Henderson (@hendopolis) January 9, 2020

Όπως και να έχει, η απόφαση αυτή έχει σχεδόν σοκάρει τους Βρετανούς, που μάλλον δεν θα ξέρουν ποιο «exit» να διαχειριστούν: το Brexit ή το… Megxit; Άλλωστε, ο πρίγκιπας Χάρι ανέκαθεν ήταν ο αγαπημένος τους, ενώ τον πρώτο καιρό ειδικά, έδειχναν και την αδυναμία τους στη σύζυγό του, η οποία εξ’ αρχής έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένη να συμβιβαστεί με το αυστηρό Πρωτόκολλο.

Μία περίεργη χρονιά για το ζευγάρι και τα σημάδια ότι υπάρχει πρόβλημα

Η χρονιά που πέρασε για το ζευγάρι ήταν περίεργη. Από τη μία καλωσόρισαν στον κόσμο το γιο τους, Άρτσι και από την άλλη είχαν να διαχειριστούν την ασφυκτική πίεση που τους ασκούσε ο Τύπος. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα όρια, με τον Χάρι και τη Μαρκλ να κινούνται νομικά εναντίων συγκεκριμένων εφημερίδων.

«Δεν θέλω να συμβεί στη γυναίκα μου το ίδιο με τη μητέρα μου», είχε πει ο Χάρι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως θα προστατέψει την οικογένειά του με όποιο κόστος. Και, όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, το κόστος αυτό περιλάμβανε και μέλη της οικογένειάς του. Άλλωστε, οι σχέσεις του με τον πρίγκιπα Γουίλαμ ψυχράνθηκαν λόγω της Μαρκλ (κι ας μην το παραδεχτούν ποτέ δημοσίως), με τον βρετανικό Τύπο κάθε λίγο και λιγάκι να φιλοξενεί δημοσιεύματα που είχαν να κάνουν με προβλήματα ανάμεσα στα δύο αδέλφια. Μέχρι που ο ίδιος ο Χάρι πριν λίγο καιρό παραδέχτηκε πως με τον Γουίλιαμ έχουν τραβήξει διαφορετικά μονοπάτια.

Αλλά και με τη Βασίλισσα Ελισάβετ οι σχέσεις διαταράχτηκαν. Ο Χάρι ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος της εγγονός και για χάρη του είχε κάνει πολλές υποχωρήσεις. Μέχρι και κρυφά έκλεινε το μάτι της στο αυστηρό Πρωτόκολλο, όταν ο εγγονός της ξέφευγε από το αυστηρό πλαίσιό του. Και λόγω της αδυναμίας που του είχε, δέχθηκε και την Μαρκλ για νύφη, δείχνοντας τον πρώτο καιρό μία μικρή αδυναμία και σε εκείνη.


Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση

Ωστόσο, αυτά άλλαξαν με τον καιρό και λόγω κάποιων συμπεριφορών του ζευγαριού και κυρίως της Μέγκαν. Όσο αδυναμία και αν τους είχε η βασίλισσα, δεν μπορούσε να συμφωνεί με όλες τις αποφάσεις του. Όπως με την τελευταία, να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Βανκούβερ με τη μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ.

Μία ριζοσπαστική κίνηση που δεν άρεσε καθόλου στην Ελισάβετ, η οποία φαίνεται πως θέλησε να δείξει την έντονη ενόχλησή της με τον πιο εμφατικό τρόπο: Στο βίντεο με τις ευχές της για τη νέα χρονιά όλοι παρατήρησαν πως από το τραπέζι με τις οικογενειακές φωτογραφίες απουσίαζε εκείνη του Χάρι, της Μέγκαν και του μικρού Άρτσι. Η Ελισάβετ έστειλε το μήνυμά της και ο εγγονός της το πήρε.

 

View this post on Instagram

 

???? To mark the start of a new decade, a portrait has been released of Her Majesty The Queen and Their Royal Highnesses The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and Prince George.‬ The portrait was taken by Ranald Mackechnie in the Throne Room at Buckingham Palace. Photograph © Ranald Mackechnie

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jan 3, 2020 at 2:06pm PST

Όπως λέγεται πως τα «πήρε» ο Χάρι όταν στο πορτρέτο για τη νέα δεκαετία, που έδωσε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην δημοσιότητα το Παλάτι ποζάρουν η 93χρονη Ελισάβετ και οι τρεις κατά σειρά διάδοχοί της, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο  πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Γεώργιος. Μάλιστα, σύμφωνα με φίλο του ζευγαριού, Χάρι και Μέγκαν αποφάσισαν να εγκατασταθούν για μεγάλο μέρος του χρόνου στον Καναδά και να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα, όταν κατάλαβαν πως δεν βρίσκονται στο επίκεντρο στα μελλοντικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας. Άλλωστε, όπως κατ» επανάληψη έχει δηλώσει ο Κάρολος, όταν ανέλθει στον θρόνο, σκοπεύει να μειώσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν δημόσια καθήκοντα.

 

View this post on Instagram

 

This year marked the 75th anniversary of D-Day and in today»s Queen»s Christmas Broadcast Her Majesty reflects on the commemorations. “For the Seventy-Fifth Anniversary of that decisive battle, in a true spirit of reconciliation, those who had formerly been sworn enemies came together in friendly commemorations either side of the Channel, putting past differences behind them. «By being willing to put past differences behind us and move forward together, we honour the freedom and democracy once won for us at so great a cost.” . Speaking about the life of Jesus and importance of reconciliation The Queen said: «…How small steps taken in faith and in hope can overcome long-held differences and deep-seated divisions to bring harmony and understanding… The path, of course, is not always smooth, and may at times this year have felt quite bumpy, but small steps can make a world of difference.” . Watch The Queen»s Christmas broadcast in full in our IGTV video. #HappyChristmas

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Dec 25, 2019 at 7:23am PST

«Επέστρεψαν πίσω στη δουλειά. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και έχουν πολλή δουλειά να κάνουν. Όμως, έγινε ξεκάθαρο από τον θεσμό πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν βρίσκονται στο επίκεντρο ενός μελλοντικού σχεδίου. Απλά δείτε την φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα με την βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον δούκα του Κέμπριτζ και τον Γεώργιο», δήλωσαν χαρακτηριστικά φίλοι του ζευγαριού.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ