Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και κλεφτοπόλεμος με τους πρόσφυγες στη Μόρια

Μουσική

Κλεφτοπόλεμος και επεισόδια με ρίψη χαμηκών από την πλευρά της αστυνομίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο δρόμο που οδηγεί από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων της Μόριας στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, η συντριπτική πλειοψηδία από αυτούς Αφγανικής καταγωγής, επιχειρούν να φτάσουν με πορεία στην πρωτεύουσα του νησιού. Από τα δακρυγόνα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική κοντά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι ΜΚΟ είναι έτοιμες να τον εκκενώσουν.

Τα επεισόδια σημειώνονται στο ύψος της ΔΕΗ, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένουν να εμποδίσουν τους διαμαρτυρόμενους να φτάσουν στην πόλη. Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάψει φωτιές και επιχειρούν να κατέβουν στην πόλη μέσα από χωράφια και άλλα δύσβατα σημεία. Περίπου 500 από τους διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στην πρωτεύουσα του νησιού και έχουν στήσει αντίσκηνα στην παραλία.

Η κινητοποίηση προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας. Περίπου 2.000 άτομα ξεκίνησαν από τη Μόρια, με σκοπό να φτάσουν στην πόλη της Μυτιλήνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης κυρίως στον πρόχειρο καταυλισμό έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αλλά και για τις πολύ αργές διαδικασίες στη χορήγηση ασύλου.

πηγή: ethnos.gr

the faq

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *