Δημήτρης Λιγνάδης: «Εχω πολλή δουλειά για να ασχοληθώ με αυτούς που με περιμένουν στη γωνία»

Ακούσαμε Μουσική Τηλεόραση

Δημήτρης Λιγνάδης: «Εχω πολλή δουλειά για να ασχοληθώ με αυτούς που με περιμένουν στη γωνία»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μιλά για το πάθος που έχει με τη δουλειά αλλά και για τις δύο φιλόδοξες παραγωγές του Εθνικού, τη «Λυσιοτράτη» και τους «Πέρσες»

Σε βρίσκω στο Εθνικό Θέατρο όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου. Από μικρός περνούσες χρόνο στο Εθνικό. Εχεις μνήμες ακριβές;

«Πολύ ακριβές και ιδιαίτερες. Οι τοίχοι του είναι συνυφασμένοι μετά παιδικά μου χρόνια, πριν καν γίνω ηθοποιός. Μπαινόβγαινα σε αυτό από τα δεκαπέντε μου λόγω του πατέρα μου και είχα γνωρίσει όλη την παλιά φρουρά, όλες τις σημαντικές προσωπικότητες που το στήριξαν. Σε αυτό έπαιξα, σε αυτό δίδαξα υποκριτική, σε αυτό απέκτησα εμπειρίες δυνατές. Φαντάζεσαι, λοιπόν, πώς ένιωσα όταν με εμπιστεύτηκαν να αναλάβω τη διεύθυνση του, το τιμόνι του όπως λες κι εσύ. Αυτό συνέβη ενώ έπαιζες τον «Οιδίποδα» ανά την Ελλάδα, παίρνοντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και ειδήμονες».

Αλλαξε κάτι στους συναδέλφους σου όταν… έσκασε η βόμβα ότι ανέλαβες το Εθνικό;

«Όχι. Ούτε η δική τους συμπεριφορά άλλαξε, ούτε η δική μου φυσικά, μια και είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία μου. Είναι ένας «ρόλος» κι αυτός που ανέλαβα, που είναι πολύ σοβαρός αφού διαχειρίζομαι δημόσιο χρήμα και έχω πια δημοσία θέση. Ενας «ρόλος» που θέλω να τον παίζω σωστά για να μη ζημιωθούν, αντιθέτως να κερδίσουν και κάνω ήδη ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό… Ο κίνδυνος είναι να μη δεις αυτή τη θέση ως έναν «ρόλο», ένα «στοίχημα», αλλά σαν να είσαι… θεός. Εγώ δεν έχω καθόλου τέτοιο φόβο, γιατί έτσι είναι η ζωή μου. Μάχομαι για το καλύτερο, πατώντας πολύ γερά στη γη. Εχω δουλειά μπροστά μου.

Εκτός από σκληρή δουλειά, έχεις και πολύ πάθος.

«Πάντα είχα πάθος σε ό,τι κι αν έκανα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς πάθος. Είναι δύσκολος ο… αγώνας. Σαν να μπαίνεις σε έναν αγώνα ράγκμπι! Μου πρότειναν «θες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *