Θεοφανία Παπαθωμά: Δε φαντάζεστε τι της λέει ο γιος της για τις «Άγριες μέλισσες»

Τηλεόραση

Θεοφανία Παπαθωμά: Δε φαντάζεστε τι της λέει ο γιος της για τις «Άγριες μέλισσες»

Η ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για το πώς προσεγγίζει τον ρόλο της, για τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο και για το αν τα παιδιά της παρακολουθούν τη σειρά.

Μιλάτε συνεχώς για την αλήθεια. Πώς την αντιλαμβάνεστε;

«Αλήθεια είναι ο Θεός. Γι’ αυτό παραμένει διαρκώς μία αναζήτηση και όχι μία απάντηση. Είμαστε η αλήθεια. Δεν είναι ζήτημα ανακάλυψης, είναι δωρεά αποκάλυψης. Η άγνοια της αλήθειας είναι στην απόφαση μας. Οχι στην αδυναμία μας. Η πρόκληση της αλήθειας δεν είναι να τη γνωρίσουμε. Είναι ο αγώνας μας να την ασκήσουμε».

Πώς προσεγγίζετε έναν ρόλο;

«Τον διαβάζω, τον “καταπίνω” νοητικά δηλαδή, και μετά τον κυοφορώ. Τον αφήνω να ωριμάσει και να γεννηθεί. Οταν είναι έτοιμος μου χτυπάει την πόρτα. Μου λέει πώς θέλει να μιλάει, να φέρεται, -να κινείται. Τι μαλλιά-θα έχει, πώς θα εκφράζει τα συναισθήματα, τι ρούχα θα φοράει. Ολα!».

Είναι αλήθεια ότι συναντηθήκατε με τη «Βιολέτα» από την πρώτη στιγμή, χωρίς καν να κάνετε, πρόβα με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο;

«Ο Λευτέρης Χάριτος είναι ένας χαρισματικός, εμπνευσμένος, λεπτής ενέργειας άνθρωπος. Του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί μου χάρισε αυτόν τον ρόλο, αλλά γιατί ενορχήστρωσε αυτή την υπέροχη δουλειά και έφερε κοντά όλους αυτούς τους μοναδικούς και ταλαντούχους ανθρώπους. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε πρόβα. Μου είπε δύο κουβέντες και έφτασαν. Συνεννοούμαστε σε ένα άλλο επίπεδο».

Τα παιδιά σας παρακολουθούν τη σειρά;

«Ο γιος μου ο Αχιλλέας την παρακολουθεί ανελλιπώς. Του αρέσει πάρα πολύ και μου είπε ότι όλοι οι χαρακτήρες έχουν πλάκα. Είμαστε λέει “όλοι πάρα πολύ καλοί”. Κι επειδή είναι δύσκολος κριτής και δεν συνηθίζει να μου λέει συχνά καλά λόγια, τον ρώτησα: “Κι εγώ είμαι καλή;”. “Κυρίως εσύ” μου απάντησε. Οπότε, φαντάσου χαρά!», είπε στο ΒΗΜΑgazino.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *