Κάραβελ ημερίδα: Ενταση στην παράσταση διαμαρτυρίας [αποκλειστικές φωτογραφίες]

Μουσική Τηλεόραση

Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ

Κάραβελ ημερίδα: Διαδήλωση με συνθήματα υπέρ των αμβλώσεων για την ημερίδα εντός του ξενοδοχείου

Κάραβελ ημερίδα: Ένταση σημειώθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ, στην οποία προχώρησαν διαδηλωτές από φεμινιστικές ομάδες και ομάδες ΛΟΑΤΚΙ, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας από χριστιανικά ορθόδοξα σωματεία με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία κι Ελληνορθοδοξη Παράδοση». Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου, ξεδίπλωσαν πανό με αιχμές για το θέμα των εκτρώσεων, που άνοιξε προ ημερών με το πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας και της αφίσας στο μετρό του Συντάγματος.

“Έκτρωση, οι γυναίκες αποφασίζουν”, ανέγραφε το ένα από τα πανό, ενώ σημειώνεται ότι τα συνθήματα που φώναξαν είχαν επιθετικό χαρακτήρα απέναντι στην πατριαρχία, το σεξισμό, τη θρησκόληπτη αντίληψη και τον εθνικισμό. Οι διαδηλωτές, κυρίως νέες γυναίκες, κατέλαβαν το πεζοδρόμιο μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ η κίνηση των οχημάτων ουδέποτε διεκόπη. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προσέλευση του κόσμου που συμμετέχει στην ημερίδα. Το flash.gr ζήτησε σχόλιο από συμμετέχοντες στην ημερίδα, που κατέφθαναν περνώντας μπροστά από τους διαδηλωτές, αλλά συνάντησε άρνηση. Οι ίδιοι πάντως σχολίαζαν -μεταξύ τους- αρνητικά τα συνθήματα που στρέφονταν εναντίον της θρησκείας.

Κάποια στιγμή συμμετέχουσα στην ημερίδα βγήκε από την αίθουσα και στράφηκε προς τους διαδηλωτές και τους φώναξε “σκοτώστε τα παιδιά σας”. Σε ερώτηση του flash για το πώς βλέπει τη διαδήλωση, τους χαρακτήρισε “αλήτες”. 

Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *