Ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου έγινε 112 ετών, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου έγινε 112 ετών, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του

featured image

Ο Ιάπωνας Σιτέτσου Ουατάναμπε γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα, στην βορειοδυτική Ιαπωνία. Είναι 112 ετών και έχει αποκτήσει πέντε παιδιά. Του αρέσουν τα γλυκά, όπως η πουτίγκα καραμέλας, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν του έχει κάνει κακό σε αντίθεση με όσα συστήνουν οι γιατροί. Κατέκτησε  τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή άνδρα  στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και χαίρει άκρας υγείας.

“Να κρατάς το χαμόγελό σου” – Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας του

Ο τίτλος του γηραιότερου εν ζωή άνδρα στον κόσμο του απονεμήθηκε επισήμως την Τετάρτη σε εκδήλωση που έγινε στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διαμένει, ο οποίος βρίσκεται στην Νιιγκάτα που αποτελεί και γενέτειρά του.

Chitetsu Watanabe

Ο προηγούμενοι άνδρες  κάτοχος του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο πέθανε 112 ετών

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ  ονομαζόταν Μασάζο Νονάκα, ήταν Ιάπωνας και απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 112 ετών και 266 ημερών.


Το παγκόσμιο ρεκόρ μακροζωίας στους άνδρες κατείχε προηγουμένως άλλος Ιάπωνας, ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος πέθανε το 2013 λίγο μετά τα γενέθλια του των 116 ετών.

Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία έσβησε τον περασμένο μήνα 117 κεριά.

Σύμφωνα με το Γκίνες, το ρεκόρ μακροζωίας, το οποίο μπόρεσε να αποδειχθεί επισήμως, και στα δύο φύλα εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, ο οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο

Περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στην Ιαπωνία που έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους. Ο Ιαπωνικός Οδηγός Διατροφής και η ισορροπημένη κατανάλωση δημητριακών, λαχανικών, φρούτων, ψαριού και κρέατος φάνηκε πως συμβάλλει στη σημαντική μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου με αποτέλεσμα οι Ιάπωνες να χαίρουν άκρας υγείας.

 

 

 

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ