Μιχάλης Μητρούσης για Μαρίλια: «Στα 5 της χρόνια είδε αρχαία τραγωδία. Και τώρα παίζουμε μαζί»

Μουσική Τηλεόραση

Μιχάλης Μητρούσης για Μαρίλια: «Στα 5 της χρόνια είδε αρχαία τραγωδία. Και τώρα παίζουμε μαζί»

O Μιχάλης Μητρούσης και η κόρη του, Μαρίλια συναντιούνται για πρώτη φορά στο ίδιο θεατρικό σανίδι, στην παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» της Μιμής Ντενίση.

Πατέρας και κόρη μιλούν στο περιοδικό People για τη σχέση, τη συνεργασία τους αλλά και τις γλυκιές οικογενειακές τους αναμνήσεις.

Κύριε Μητρούση, πόσο κοπιάσατε για να μετράτε σήμερα στην υποκριτική μια πορεία σαράντα πέντε χρόνων;«Δούλευα από 6 χρόνων. Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, για να τα βγάλω πέρα εργαζόμουν ως σερβιτόρος, βοηθός σερβιτόρου, βιβλιοπώλης, μανάβης. Έπειτα στη δραματική δούλευα ως κομπάρσος στο θέατρο. Όμως δεν σταμάτησα ποτέ να διαβάζω και να εξελίσσομαι. Γι’ αυτό από τους 30 φοιτητές διακριθήκαμε οι 5. Ανάμεσα σε αυτούς και η συμμαθήτριά μου η Τάνια Τσανακλίδου. Δεν ήταν μια εύκολη διαδρομή, αλλά ήμουν ανήσυχο πνεύμα.

Σκέψου ότι επειδή δεν είχα λεφτά ώστε να αγοράσω βιβλία πήγαινα συνεχώς στη δανειστική βιβλιοθήκη της ΧΑΝΘ. Εκείνη την εποχή μάλιστα διέθετε ένα βαν το οποίο πήγαινε στις συνοικίες και προμήθευε τους βιβλιόφιλους. Φυσικά καθένας δικαιούνταν ένα βιβλίο την εβδομάδα, γι’ αυτό και εγώ έφερνα μαζί τον πατέρα, τη μάνα και τον αδελφό μου.

Ήταν ο μόνος τρόπος να πάρω τέσσερα βιβλία μαζί. Κατάφερα και διάβασα όλο το παγκόσμιο θέατρο. Ο αγώνας για την εξέλιξή μου ήταν διαρκής στο πέρασμα των χρόνων. Συγκεκριμένα, μια εποχή δουλεύαμε στο θέατρο με τον κουμπάρο μου, τον Δημήτρη Πιατά, και επειδή δεν πληρωνόμασταν τραβούσαμε ηλεκτρολογικά καλώδια σε οικοδομές για το μεροκάματο»

Ωστόσο, η Μαρίλια δεν έχει περισσότερες ευκαιρίες λόγω του δικού σας ονόματος;Μιχάλης: «Την αφήνω να κάνει λάθη ώστε να μάθει μέσα από αυτά. Όμως, αν μπορώ να βοηθήσω, σαφώς θα το κάνω. Εδώ το έχω κάνει για τόσο κόσμο, δεν θα το έκανα για το παιδί μου; Ορισμένοι το θυμούνται, όμως από άλλους έχω παράπονο, με απογοήτευσαν. Η αχαριστία βασιλεύει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *