• Τε. Ιαν 27th, 2021

Βρετανία: 53χρονη έπαιζε βιολί την ώρα που τη χειρουργούσαν στον εγκέφαλο [βίντεο]

ByΠερις

Φεβ 19, 2020

Βρετανία: 53χρονη έπαιζε βιολί την ώρα που τη χειρουργούσαν στον εγκέφαλο [βίντεο]

Ιστορία έγραψε μια 53χρονη μουσικός στη Βρετανία, που έπαιζε βιολί ξαπλωμένη στο χειρουργικό τραπέζι την ώρα που της αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο.

Αν και έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά σε άλλες χώρες, ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στη Βρετανία. Η Ντάγκμαρ Τέρνερ, πρώην σύμβουλος εταιρείας management και μητέρα ενός παιδιού πέρασε δύο ώρες στο χειρουργείο νοσοκομείου ερμηνεύοντας στο βιολί της την πέμπτη συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ και διάφορα τραγούδια. Η 53χρονη βιολίστρια φοβόταν ότι η επέμβαση θα επηρέαζε τις κινήσεις των χειρών της. Έτσι, ο νευροχειρουργός Κέιουμαρς Ασκάν -που είναι πιανίστας – κι η ομάδα του χαρτογραφούσαν τον εγκέφαλό της για να εντοπίσουν ποιες περιοχές του ήταν ενεργές όσο εκείνη έπαιζε το αγαπημένος της εδώ και 40 χρόνια μουσικό όργανο.

«Το βιολί είναι το πάθος μου. Παίζω από τότε που ήμουν δέκα ετών. Η σκέψη ότι θα έχανα την ικανότητα να παίζω βιολί μου ράγιζε την καρδιά», είπε η Τέρνερ. «Αλλά επειδή ο καθηγητής Ασκάν είναι κι ο ίδιος μουσικός, κατανόησε τις ανησυχίες μου. Χάρη στον ίδιο και τους συνεργάτες του ελπίζω να επιστρέψω σύντομα στην ορχήστρα μου». Η βιολίστρια είχε διαγνωστεί με έναν μεγάλο όγκο στον εγκέφαλο το 2013, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που έπαιζε μια συμφωνία. Υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο όγκος συνέχιζε να αυξάνει σε μέγεθος.

Woman plays violin while having brain surgeryWoman plays violin while having brain surgeryPosted by The Independent on Tuesday, February 18, 2020

Έτσι στις 31 Ιανουαρίου η μουσικός μπήκε στο χειρουργείο του King’s College Hospital στο Λονδίνο. Ο όγκος είχε εντοπιστεί στο δεξιό μετωπιαίο λωβό, υπεύθυνο για τον έλεγχο λεπτών χειρισμών του αριστερού άνω άκρου. «Γνωρίζαμε πόσο σημαντικό είναι το βιολί για τη Ντάγκμαρ κι ήταν ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε τη λειτουργία σε περιοχές του εγκεφάλου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *