• Τρ. Νοέ 24th, 2020

Βασίλης Λογοθετίδης: Ο θρυλικός ηθοποιός που πέθανε μόνος του στο σπίτι (Photos)

ByΠερις

Μαρ 15, 2020

Βασίλης Λογοθετίδης: Ο θρυλικός ηθοποιός που πέθανε μόνος του στο σπίτι (Photos)

«Έπαιζαν κωμωδία ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών του. Υπήρξε η έμπνευση, ο οδηγός και ουσιαστικά ο γεννήτορας όλων των μετέπειτα αγαπημένων κωμικών ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου» είχαν πει για τον ανεπανάληπτο κωμικό ηθοποιό Βασίλη Λογοθετίδη.

«Δεν μου περνούσε ποτέ απ’ την ιδέα ότι εγώ είμαι κωμικός: Έφυγα από την Πόλη, που παίζαμε τότε ερασιτεχνικώς εγώ μαζί με τον Παντόπουλο, τον Αυλωνίτη και μερικούς άλλους κι ήρθα στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Τότε ο θίασος είχε κωμικό τον Βασίλη τον Αργυρόπουλο. Εγώ πήγαινα για δραματικός ηθοποιός… Εδώ που τα λέμε, δεν το χώνευα το “κωμικικλήκι”. Δεν το θεωρούσα είδος θεατρικό, βρε αδελφέ! Μ’ αρέσανε οι δραματικοί ρόλοι. Όταν η Μαρίκα μου ‘δωσε να παίξω τον πρώτο κωμικό ρόλο, έγινα έξω φρενών και κόντεψα να φύγω από τη δουλειά! Ηπείλησα παραίτηση. Κατ’ ουδένα τρόπον δεν παραδεχόμουνα να βγαίνω στη σκηνή και να βλέπω τον κόσμο να γελά μαζί μου!», είχε πει σε συνέντευξη του, το 1929.

Γεννήθηκε στο Μυριόφυτο της ανατολικής Θράκης το 1898 και το 1915 αποφοίτησε από το περίφημο «Ζωγράφειο» Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης. Κατάγονταν από τον Πόντο, το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλης Ταυλαρίδης. Το Λογοθετίδης το καθιέρωσε αργότερα, με το ντεμπούτο του στο θέατρο.

Το 1918 ήρθε στην Αθήνα και την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο δυναμικό του θιάσου της Μαρίκας Κοτοπούλη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε μόνο σε 12 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά άφησε εποχή με τις θεατρικές ερμηνείες του.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 110 ελληνικές κωμωδίες και σε πάνω από 200 ξένα θεατρικά έργα. Στις περισσότερες εμφανίσεις, παρτενέρ του ήταν η Ίλυα Λιβυκού, με την οποία υπήρξαν ζευγάρι και στη ζωή, χωρίς, όμως, ποτέ να παντρευτούν.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης ήταν, κατά βάση μοναχικός άνθρωπος. Στο θέατρο μπήκε κατά τύχη.

Όπως γράφει η Φίνος Φιλμ, ο νεαρός Λογοθετίδης είχε φύγει από…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *