Τα βρόντηξε κι έφυγε! Αποσύρεται ο Δεληβοριάς απ’ την Επίδαυρο – “Εκτεθειμένη” πλέον η Μενδώνη

Μουσική Τηλεόραση

Μετά τον πρόσφατο υπαινιγμό της Υπουργού Πολιτισμού, ο τραγουδοποιός που είχε αναλάβει να γράψει μουσική για τη «Λυσιστράτη» του Εθνικού θεάτρου, ανακοίνωσε ότι δεν θα το κάνει και εξήγησε τους λόγους.

Της Ναταλί Χατζηαντωνίου. / Πηγή: e-tetradio.gr

Αποσύρεται ο Φοίβος Δεληβοριάς από την παραγωγή της αριστοφανικής «Λυσιστράτης» του Εθνικού Θεάτρου, στην πρώτη απόπειρα του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου σε σκηνοθεσία μεγάλης κλίμακας στην Επίδαυρο. Ο Φοίβος που θα υπέγραφε τη μουσική της παράστασης εξήγησε σ΄ένα, τρυφερό για όλους τους συντελεστές, ποστ, που ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook, ότι “Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω εγώ ή η μουσική μου να είμαστε εκεί. Θα έβλαπτε κάτι τέτοιο την αφοσίωσή μου τόσο τον αγώνα για τη δημιουργία της ΕΔΕΜ, αλλά και την αφοσίωσή μου στην τόσο απαιτητική αυτή μουσική εργασία”. Βέβαια για όσους παρακολουθούν το πολιτιστικό ρεπορτάζ η επιλογή του Φοίβου συνδέεται σαφώς με την εν γένει πολιτική της Υπουργού Πολιτισμού απέναντι στον μουσικό χώρο, αλλά και με τον υπαινιγμό που περιλάμβανε η απάντησή της στην πρόσφατη συνέντευξή της στην Κατερίνα Αγγελιδάκη και την «Athens Voice». Όταν δηλαδή στο δημοσιογραφικό σχόλιο «Και ο Φοίβος Δεληβοριάς εκφράστηκε δημόσια δηλώνοντας τη βαθιά του απογοήτευση για το τοπίο που διαμορφώθηκε», η κα Μενδώνη είχε απαντήσει με νόημα «Εγώ χαίρομαι που ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει αναλάβει τη μουσική σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Φοίβου έχει ως εξής:

«ΓΙΑ ΤΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Αγαπητοί φίλοι, θέλω λίγο την προσοχή σας.

Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για μένα -και για όλους τους συναδέλφους μου- το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και η ευτυχής στέγαση του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου κάτω από έναν ενιαίο αυτοδιαχειριζόμενο φορέα.

Το πόσο δραματικό θα ήταν να μείνουμε χωρίς δικαιώματα εν μέσω πανδημίας, το περιέγραψα κι εδώ-και δεν το έκανα από μόνος μου, από κάποιου τύπου μελοδραματική ή «ηρωϊκή» διάθεση.

Λόγω λοιπόν του ότι με εξέλεξαν πρόεδρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *