Μίλτος Πασχαλιδης: Κυκλοφόρησε ο δίσκος του με τα δύο τελευταία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου

Ακούσαμε Μουσική

Μίλτος Πασχαλιδης: Κυκλοφόρησε ο δίσκος του με τα δύο τελευταία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου

Μίλτος Πασχαλιδης: «Εκείνη την περίοδο ο Θάνος βρισκόταν ακόμα στη ζωή και μου έδωσε τα δύο τελευταία του τραγούδια. Μάλιστα, το ένα το λέμε και ντουέτο»

Ο Μιλτος Πασχαλιδης είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, με δημιουργικό αλλά και ερμηνευτικό χάρισμα σε απόλυτη ισορροπία, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο.

Φέτος κλείνει 25 χρόνια προσωπική δισκογραφία και όπως αναφέρει ο ίδιος στο Έθνος, «αυτό που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ο δημιουργός θα πρέπει να κάνει του κεφαλιού του. Όσες φορές έκανα του κεφαλιού μου, δικαιώθηκα. Όχι γιατί είχα δίκιο, αλλά γιατί είχα κάτι στο μυαλό μου που μπορούσα να το υπερασπιστώ και να το υπηρετήσω. Πιστεύω ότι γενικά στην τέχνη πηγαίνει κάποιος μπροστά με τα όχι του». Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, «Παραμύθι με λυπημένο τέλος», κυκλοφόρησε το 1995·

Ο Μάνος Ξυδούς ήταν ο παραγωγός του άλμπουμ και ο άνθρωπος που τον έβαλε ουσιαστικά στη δισκογραφία. «Εκείνη την εποχή, το να είσαι μέλος σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία ήταν όνειρο κάθε πιτσιρικά που έγραφε τραγούδια. Οταν μου πρότεινε τότε η Minos EMI να κάνουμε δίσκο και να υπογράψω συμβόλαιο, μου φάνηκε σαν παραμύθι. Νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα» λέει αστειευόμενος ο Μίλτος Πασχαλίδης στο «Εθνος της Κυριακής».

Πριν από λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε τον δέκατο τέταρτο δίσκο του, με τίτλο «Στη χώρα των αθώων» από το Ogdoo Music Group, καταθέτοντας ακόμα μία σημαντική εργασία που φέρει όλα τα στοιχεία της διακριτής καλλιτεχνικής του ταυτότητας. Είναι ένα μουσικό έργο βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο, που περιέχει την αντίληψη ενός, γοργά μεταβαλλόμενου κόσμου, αλλά και την ελπίδα την οποία γεννά η ζωή που έρχεται και τελικά υπερισχύει. Είναι μια υπόθεση μεταξύ φίλων, φίλων αγαπημένων, παρόντων και απόντων, που στην ουσία παραμένουν ενωμένοι με χίλιους τρόπους. Ένας δίσκος με τον λόγο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *