Τέχνη στα σχολεία: Μετά τα hoaxes & το ΥΠΑΙΘ μιλά για fakenews -Η αλήθεια

Μουσική

Τέχνη στα σχολεία: Μετά τα hoaxes & το ΥΠΑΙΘ μιλά για fakenews -Η αλήθεια
Απο Aftodioikisi Press
18 Ιουνίου 2020 – 13:21
Comments Off

Η «αστυνομία» του διαδικτύου για ψευδή δημοσιεύματα τα ellinika hoaxes, παραδέχτηκαν ότι υπέπεσαν σε fake news, αυτοί που «κουνάνε το δάκτυλο» σε πολλές  ειδησεογραφικές σελίδες για δήθεν ψευδείς ειδήσεις, διέδωσαν fake news μέσω της ιστοσελίδας τους και μέσω του facebook.

Τα site είχαν γράψει για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την Νίκη Κεραμέως,  έλαβαν το μήνυμα πως διαδίδουν ψεύδη, τα ellinika hoaxes έσπευσαν να υπερασπιστούν την κυβέρνηση καθώς ανέφεραν ότι είναι Fake news τα περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όμως οι αντιδράσεις ήταν πολλές, καθώς η είδηση ήταν αληθινή και έτσι τα ellinika hoaxes έκαναν μια μεγαλοπρεπέστατη …κωλοτούμπα και προχώρησαν σε διόρθωση, εν κατακλείδι  οι»ελεγκτές» των ψευδών ειδήσεων στο facebook, συνελήφθησαν ψευδόμενοι.

Όμως και το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του μιλάει για: Fake news ο εξοβελισμός της τέχνης από τα σχολεία

Η αλήθεια είναι πάντως  ότι «καταργείται η διδασκαλία των μαθημάτων επιλογής “Καλλιτεχνική Παιδεία” (Α΄ τάξη), “Γραμμικό Σχέδιο” και “Ελεύθερο Σχέδιο” (Γ΄ Λυκείου)»

Ακολουθεί η διόρθωση όπως δημοσιεύθηκε στη ιστοσελίδα των «ellinika hoaxes» 

Διόρθωση άρθρου (17-06-2020, ώρα 9:20 μ.μ.):

Στην αρχική μορφή του άρθρου (δείτε παρακάτω), σημειώσαμε εσφαλμένα ότι στην πρόσφατη νομοθεσία δεν επέρχονται αλλαγές στη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με την τέχνη συνολικά. Πράγματι, ωστόσο, σε επίπεδο Λυκείου, με τον Ν.4692/2020 και την ΥΑ υπ’ αριθμ. 74181/Δ2 “Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου” (ΦΕΚ Β΄ 2338/15-06-2020), καταργείται η διδασκαλία των μαθημάτων επιλογής “Καλλιτεχνική Παιδεία” (Α΄ τάξη), “Γραμμικό Σχέδιο” και “Ελεύθερο Σχέδιο” (Γ΄ Λυκείου). Στο πλαίσιο διαβούλευσης πριν την ψήφιση του ανωτέρω νόμου, είχε αντιδράσει για τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (http://archive.vn/3nvAr)

Δηλαδή, ενώ στο επίπεδο του Γυμνασίου ουδέποτε συντελέστηκε κατάργηση μαθήματος Καλλιτεχνικών/Μουσικής, στο επίπεδο του Λυκείου όντως επήλθαν καταργήσεις μαθημάτων σχετικών με την τέχνη.

Υπενθυμίζεται ότι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *