Τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις από το 2015, χωρίς πρόστιμα

Μουσική

τροποποιητική δήλωση για τα αναδρομικά αποδοχών και συντάξεων μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις. Αν τα αναδρομικά αφορούν αποδοχές και συντάξεις για το φορολογικά έτη 2015 και μετά οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά ενώ για τα προηγούμενα χρόνια χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ.

Μία ακόμη ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις φορολογικών δηλώσεων παρελθόντων ετών, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με ανεπιθύμητα πρόστιμα. Συγκεκριμένα μέχρι και τις 29 Ιουλίου, όσοι επιθυμούν και έχουν κάνει λάθη ή παραλείψεις σε φορολογικές δηλώσεις από το 2015 και μετά, μπορούν να προβούν σε διορθώσεις.

συμπληρωματική δήλωση στον χρόνο που αφορούν για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που καταβλήθηκαν μέσα στο 2019 και υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγείται στον δικαιούχο ή προκύπτει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο το έτος στο οποίο ανάγονται (όπως βεβαίωση από πιστοποιημένο λογιστή – φοροτεχνικό βάσει αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ) του ασφαλιστικού φορέα, κ.λ.π). Για τις αποδοχές αυτές για τις οποίες ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών αποδόθηκε ή όφειλε να είχε αποδοθεί σε προγενέστερο φορολογικό έτος υποβάλλονται τροποποιητικές δηλώσεις στη ΔΟΥ για τα έτη που οι αποδοχές αυτές αφορούν. Οι τροποποιητικές δηλώσεις θεωρούνται εμπρόθεσμες, εφόσον υποβληθούν εντός του έτους χορήγησης της ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άνοιξε χθες (24.06.2020) και οι όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, διορθώνοντας με τον τρόπο αυτό πιθανά λάθη και παραλείψεις. Ως κίνητρο οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον βέβαια αυτό προκύπτει να μειώσουν τον φόρο στο εκκαθαριστικό τους. Ακόμη όμως και αν όμως υπάρχει μεγαλύτερος φόρος, αυτός δεν θα συνοδεύεται από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Click4more Φοροδιαφυγή: Απατημένοι σύζυγοι και απολυμένα στελέχη εταιρειών οι καλύτεροι… πληροφοριοδότες – Η νέα μέθοδος του υπ. Οικονομικών

Στην τροποποιητική δήλωση που θα μπορούν να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι, τους δίνεται η δυνατότητα να…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *