Η Ρούλα Πατεράκη εξομολογείται: «Θυσίασα όλη μου την περιουσία»

Μουσική Τηλεόραση

Η δημοφιλής σκηνοθέτις μίλησε, λοιπόν, στην Έρη Βαρδάκη και αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, στους γονείς της και στο ότι «έχει σπάσει τα μούτρα της».

Η Ρούλα Πατεράκη εξομολογείται: «Θυσίασα όλη μου την περιουσία»

Κυρία Πατεράκη, μιλήστε μου για την παράσταση «Βάκχες» του Χρήστου Σουγάρη, στην οποία πρωταγωνιστείτε.

Σε μια άκρως αποκαλυπική συνέντευξη, η Ρούλα Πατεράκη μίλησε για όλα.

«Δεν πρωταγωνιστώ. Κοιτάξτε, πρόκειται νια το γνωστό έργο του Ευριπίδη. Ο Χρή­στος Ιουγάρης είναι ένας νέος σκηνοθέ­της, δυναμικός, πολύ καλός. Δουλέψαμε εφέτος μαζί στο έργο του Ιάκωβου Κα­μπανέλλη “Ο δρόμος περνά από μέσα”. Γνωριστήκαμε, με συμπάθησε και θέλη­σε να ξαναδούλεψει μαζί μου, φαίνεται. Στη ροή του έργου ενέταξε ένα ποίημα της Κατερίνας Γώγου. Αυτό απαγγέλλω. Δέχτηκα γιατί σκεφτόμουν ότι θα ήταν κάτι μικρό, ότι δεν θα εκτιθόμουν πολύ. Υπάρχει και ο κορωνοϊός, βλέπετε. Εχω σοβαρά προβλήματα υγείας και είμαστε 19 άνθρωποι στον θίασο. Και ενώ ουσισ,-σπκά λέω ένα ποίημα, βρίσκομαι διαρκώς πάνω στη σκηνή. Εν πάση περιπτώσει, οι συνάδελφοι είναι καλοί. Εχουμε μια αρ­μονική σχέση. Βλέπω τη χαρά τους. Νο­μίζουν ότι το θέατρο είναι μια τέχνη με μέλλον και δεν ομιλώ. Δεν θέλω να τους μεταδώσω την απαισιοδοξία μου. Και χαίρομαι πολύ νια τον Χρήστο. Φέρει κά­τι από αυτούς τους παλιούς σκηνοθέτες. Εχει έναν πόνο για τους ηθοποιούς του».

Γιατί τότε απορρίπτετε τη λέξη «σκηνοθέτις»;

«Γιατί ατύχησα και εγώ ως σκηνοθέτις. Υπέπεσα σε υπερβολές. Οσο πιο μικρή ήμουν τόσο χειρότερα πράγματα έκανα. Ομιλώ για το κομμάτι των σχέσεων. Δεν με ένοιαζαν καθόλου οι άνθρωποι, δεν με ένοιαζε να είμαι σχετικά απάνθρωπη. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αυτό ήταν μια φιγούρα. Θα μπορούσα να έχω φτάσει στα ίδια αποτελέσματα από άλλον δρόμο. Αλλά ήμουν μικρή και ανυπόμονη. Πλέον θεωρώ ότι ένας σκηνοθέτης πρέπει απα­ραιτήτως να έχει περάσει από τη βάσανο της σκηνής νια να δικαιούται να ομιλεί. Πολλά από αυτά που πέτυχα στη σκηνο­θεσία τα πέτυχα γιατί ήταν ο ηθοποιός…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *