• Τε. Ιαν 27th, 2021

Νίκος Κουρής: «Τα πρότυπα υπάρχουν μόνο για να τα γκρεμίζουμε»

ByΠερις

Αυγ 2, 2020

Ο Νίκος Κουρής, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την παραγωγική περίοδο που διανύει τα τελευταία δύο χρόνια, για το αν λατρεύει περισσότερο το σινεμά από το θέατρο, ενώ αναφέρθηκε και στο γιο του.

Νίκος Κουρής: «Τα πρότυπα υπάρχουν μόνο για να τα γκρεμίζουμε»

Ο Νίκος Κουρής στο θέατρο μετρά πολλά χιλιόμετρα επί σκηνής, δίνοντας πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Το ίδιο και στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Θα λέγαμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεστε σε μια εξαιρετικά παραγωγική περίοδο…

«Είμαι πολύ τυχερός! Ξέρετε, η τύχη και ο συγχρονισμός παίζουν τεράστιο ρόλο».

-Τι σημαίνει για εσάς το θέατρο;

«Μερικά πράγματα, όταν τα λες, χάνουν το νόημα τους. Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά, θα προσπαθήσω μόνο να πω ότι υποκλίνομαι σε έμαθα για εμένα, μέσα ι από τη σπουδαία διαδικασία του θεάτρου. Αγάπησα και τον εαυτό μου και όλους όσοι μου πρόσφεραν τον εαυτό τους, το φόβο τους και την ανάγκη τους για επικοινωνία».

-Λατρεύετε το σινεμά περισσότερο από το θέατρο, ως διαδικασία;

«Θα ήμουν αγνώμων αν δεν αναγνώριζα -τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά- σπάνιες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Ως εκ τούτου, τα αγαπώ εξίσου».

-Εκνευρίζεστε όταν κάποιος στέκεται μόνο στην επιφάνεια και περιορίζει την γκάμα των ρόλων σας;

«Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η επιφάνεια είναι πολύ ισχυρή, δεν την υποτιμώ λοιπόν, γιατί κι εγώ πολλές φορές μένω σε αυτήν. Ωστόσο, έμαθα για τα καλά στη ζωή μου ότι η επιφάνεια “έχει πολλά ποδάρια”».

-Επίπονη διαδικασία το να μην «ξεπουλάς» τον εαυτό σου, ακόμη και στην πιο δελεαστική -οικονομικά- πρόταση;

«Ένα πραγματάκι θα πω πάνω σε αυτό. Κάθε επιλογή μας μας αποκαλύπτει στα μάτια του εαυτού μας και στα μάτια των άλλων. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ευτυχώς, θα πω».

-Ο Πέτρος σας έχει πρότυπο;

«Ο γιος μου είναι σε μια ηλικία όπου μετράει τα άστρα. Δηλαδή, μετράει τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, ως οφείλει δηλαδή στην…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *