ΥΠΑΙΘ: Ενημέρωση εκπαιδευτικών για τα εργαστήρια δεξιοτήτων

Μουσική

Ενημέρωση για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους προϊστάμενους, διευθυντές και εκπαιδευτικούς πιλοτικών σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά, η ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας:

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. Φ.7/79511/ΓΔ4/24-06-2020 Υ.Α. (Β΄2539)

Σε συνέχεια του άρθρου 1 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111, Α) της Υ.Α με αρ. Φ.7/79511/ΓΔ4/24-6-2020,σας ενημερώνουμε για την έναρξη της επιμόρφωσης και της υλοποίησης της  πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το σχολικό έτος 2020-2021 ως εξής:

1. Επιλογή Πολλαπλασιαστών

Λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο και τις ανάγκες της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, την υπηρεσιακή κατάσταση των αιτούντων, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την υλοποίηση του έργου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 και τα απαιτούμενα προσόντα τους, επιλέχθηκαν εκατό σαράντα πολλαπλασιαστές για την Α΄ επιμορφωτική φάση, που θα πλαισιώσει την υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με το εξής χρονοδιάγραμμα:

Επιμόρφωση πολλαπλασιαστών (φάση Α1): 31 Αυγούστου– 4 Σεπτεμβρίου 2020
Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών των πιλοτικών σχολείων (φάση Α2): 7 Σεπτεμβρίου ως και 5 Οκτωβρίου 2020.

2. Ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών και προετοιμασία των διευθυντών και προϊσταμένων των πιλοτικών σχολικών μονάδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια).

Στον επιμορφωτικό σχεδιασμό για τη βέλτιστη διάχυση της δράσης, προτάσσεται, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, η ενημέρωση-αρχική επιμόρφωση των διευθυντών, των προϊσταμένων και όλων των εκπαιδευτικών των 218 πιλοτικών σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

3. Σκοπός και Στοχοθεσία των επιμορφωτικών δράσεων

 Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών των πιλοτικών σχολείων σχετικά με τον οδηγό υλοποίησης, τη σύνδεση με την πλατφόρμα επιμόρφωσης και με τα εργαλεία της πιλοτικής εφαρμογής. Επίσης, η ενημέρωση για το περιεχόμενο σπουδών που θα δοκιμαστεί στην πιλοτική φάση υλοποίησης, η πρακτική άσκηση στις νέες μεθοδολογίες συντονισμού εργαστηριακής και διερευνητικής εργασίας στο σχολείο και η προετοιμασία- εκπόνηση των σχεδίων δράσης του τμήματος.

 Στόχος των παραπάνω επιμορφωτικών δράσεων είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών των πιλοτικών σχολείων με:

o το Θεσμικό Πλαίσιο, τις αρχές και τη μεθοδολογία των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων –…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *