Επεισόδια στο Σύνταγμα – Μολότοφ και χημικά (pics)

Μαγειρική Μουσική

Ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά την διάρκεια της πορείας που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές και οι μαθητές με άτομα που παρείσφρησαν σε αυτή.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 11:00 όταν η πορεία πέρασε από το Σύνταγμα. Εκεί κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίες στους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι με την σειρά τους απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότους λάμψης.

Στην συνέχεια ακολούθησε κυνηγητό, με τους οι ταραξίες να υποχωρούν από την οδό Αμαλίας όπου και βρίσκονταν στην λεωφόρο Συγγρού, όπου και διαλύθηκαν με τα επεισόδια να μην παίρνουν μεγάλη έκταση, την ίδια στιγμή που συνεχιζόταν η κινητοποίηση των συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθυνθηκαν προς την Βουλή ζητούν την μείωση τοτ αριθμού των μαθητών ανά αίθουσα (15 σε κάθε τμήμα), προσλήψεις καθηγητών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα, αλλά και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», ενώ σε αυτό εκτός από μαθητές συμμετέχουν μεταξύ άλλων σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κ.α.με την κυκλοφορία αυτή την ώρα γύρω από τους δρόμους του κέντρου να έχει διακοπεί. 

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *