• Πα. Μαρ 5th, 2021

Alpine: Ηλεκτρικό μοντέλο θα διαδεχτεί την Α110

ByΠερις

Ιαν 15, 2021

Η ηλεκτρική εποχή της Alpine, θα αρχίσει με ένα νέο sport μοντέλο που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί ως αντικαταστάτης της A110.

Για το υπάρχον coupe μοντέλο της Alpine, o νέος προϊστάμενος του ομίλου Luca de Meo δήλωσε σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2020 ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Porsche 911. Να είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο μοντέλο που θα παραμένει πάντα πιστό στη βασική εμφάνιση και τη διάθεση να προσφέρει την απόλυτη αίσθηση στον οδηγό του, με τον κανονικό κύκλο ζωής ανά έκδοση και γενιά με ενδιάμεσες αναβαθμίσεις. «Πρέπει να σταματήσουμε με τη νοσταλγία», είπε ο de Meo. «Στο μυαλό μου, η Alpine έχει ένα λαμπρό μέλλον και υπάρχει τρόπος να φτάσουμε εκεί και να το απολαύσουμε».

Ως μέρος του τεράστιου νέου επιχειρηματικού σχεδίου της Renault για την επόμενη δεκαετία, η Alpine επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για ένα ηλεκτρικό αντικαταστάτη της A110. Το Groupe Renault επιβεβαίωσε ότι θα αναπτύξει το νέο μοντέλο σε συνεργασία με τη Lotus. Η Renault έχει περισσότερη ηλεκτρική τεχνογνωσία από τις περισσότερες ανταγωνιστικές εταιρείες, καθώς έχει πολλά δεδομένα από τις γενιές των Zoe και των Nissan Leaf. Με την ευέλικτη πλατφόρμα CMF-EV, όπως φαίνεται στο Megane eVision, το μέλλον για την Alpine είναι ευοίωνο. Οι προδιαγραφές του νέου μοντέλου που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Lotus, δεν είναι ακόμη γνωστές αλλά το νέο μοντέλο θα μπορούσε να δει κάποια έμπνευση σχεδιασμού και να χρησιμοποιήσει κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από τα concept της Renault.

Ωστόσο, για οτιδήποτε νεότερο από την Alpine, θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2024. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ηλεκτρικό sport μοντέλο που θα έρθει να πάρει τη θέση της A110 στη γκάμα, δεν θα είναι το μόνο του είδους, καθώς η Alpine έχει επιβεβαιώσει πως οδεύει προς τη δημιουργία μιας –μικρής έστω- γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων. Ένα νέο ηλεκτρικό hot hatch…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *