«Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας Πισπιρίγκου επί πίνακι» - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

«Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας Πισπιρίγκου επί πίνακι»

featured image

Σε νέο κεφάλαιο έχει μπει από το πρωί της Δευτέρας η υπόθεση της Πάτρας καθώς το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον βίαιο θάνατο από ασφυξία της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ανοίγει το δρόμο για νέες διώξεις και ραγδαίες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό κρίσιμης σημασίας αναμένεται να είναι η σημερινή κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είναι και η μοναδική αυτόπτης μάρτυς για όσα συνέβησαν στην περίπτωση της Ίριδας.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται τις έρευνες είναι δεδομένο ότι θα υποβάλουν ερωτήσεις στη Δήμητρα Πισπιρίγκου υπό το πρίσμα του πορίσματος Καλογριά-Καρακούκη που περιγράφει τα ευρήματα που «έδειξαν» ασφυξία και ίδιο μηχανισμό θανάτου στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

Το πόρισμα και τα συμπεράσματά του έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και αρνητικές αντιδράσεις στην πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον δικηγόρο της να δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας θεωρεί ότι προσπαθούν να της φορτώσουν και τις δύο νέες περιπτώσεις, ενώ επιμένει πως οι θάνατοι έχουν προκληθεί από παθολογικά αίτια, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις και δεν δέχεται τις εγκληματικές ενέργειες.

«Το πάνε διά της ατόπου απαγωγής, αποκλείοντας άλλες πιθανότητες και κρατώντας τον ασφυκτικό θάνατο. Ξεκινούν με δεδομένη την εγκληματική ενέργεια και ψάχνουν να βρουν το πώς έγινε. Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας χωρίς δεύτερη σκέψη και έρευνα, βάζοντας όλη την κοινή γνώμη της Ελλάδας και πάλι απέναντί της» είπε ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος.

Το επιχείρημα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι εάν ήταν ένοχη τότε δεν θα παρέδιδε στις αρχές το ματωμένο πανάκι, το οποίο και αποτελεί την λύση του μυστηρίου για τον θάνατο της Ίριδας.


«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προαναγγέλλοντας διαδικασία αμφισβήτησης του πορίσματος.


Πάτρα: Τι είχε καταθέσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου Υπενθυμίζεται, ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε ήδη δώσει κατάθεση όταν πέθανε βρέφος, περιγράφοντας: «Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη».

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων και τη λήψη εξηγήσεων, ο φάκελος θα κλείσει και θα σταλεί στους δυο έμπειρους εισαγγελείς, οι οποίοι θα τον μελετήσουν και θα καταλήξουν σχετικά με το εάν, σε βάρος ποιων προσώπων, αλλά και για ποια αδικήματα πρέπει να ασκηθούν διώξεις. Στην περίπτωση που ασκηθεί δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, τις επόμενες ημέρες θα περάσει το κατώφλι ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εάν η έρευνα θα ανατεθεί στην 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας ή εάν η υποθέσεις θα χωριστούν σε διαφορετικούς ανακριτές, καθώς η πρώτη βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο της υπόθεσης και της παράδοσης του φακέλου σε εισαγγελέα.