Βουβός πόνος και σιωπή επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αφορμή τις 12 αθώες ψυχές που χάθηκαν άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, της φοιτήτριας αρχιτεκτονικης από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν ταυτοποιήθηκε ακόμα το δείγμα DNA που έδωσαν.
Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Η Εριέττα σπούδαζε αρχιτέκτονας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τη νύχτα του δυστυχήματος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.
Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο protothema.gr για τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πανεπιστήμιο. «Η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο είναι βαριά. Η εικόνα είναι καταθλιπτική. Κάποιοι από τους τραυματίες φοιτητές έχουν επιστρέψει ενώ κάποιοι άλλοι αδυνατούν. Τα ψυχικά τραύματα των παιδιών θα αργήσουν να επουλωθούν και εμείς προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να είμαστε κοντά τους. Η ουσία είναι ότι «έφυγαν» για πάντα από κοντά μας 12 φοιτητές με όνειρα και λαχτάρα για ζωή κι αυτό μας πονάει πολύ. Κι η 23χρονη Εριέττα σπούδαζε στην αρχιτεκτονική και ήταν ένα από τα παιδιά μας» είπε στο protothema.gr ο Πρύτανης του πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, Ρουμπίνη Λεονταρή, στην υπηρεσία δεν έχουν κάποιο στοιχείο για την άτυχη Εριέττα. «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μη βρεθεί. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο μπορεί και να μην βρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.