6 μυστικές λειτουργίες των smartphone. – kamarini.com
Διάφορα

6 μυστικές λειτουργίες των smartphone.

Παρόλο που χρησιμοποιούμε καθημερινά τα smartphone για να επικοινωνήσουμε, πολλοί απο εμάς δεν γνωρίζουμε αρκετά πράγματα που μπορεί να κάνει αυτό το πολύπλοκο μηχάνημα.

Οι συσκευές iOS και Android έχουν ενσωματωμένο ένα ολόκληρο εύρος λειτουργιών που μόνο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Αυτές οι λειτουργίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες κάνωντας την ζωή μας ευκολότερη.

shutterstock/Twin Design

Ορίστε μερικές λειτουργίες των smartphone που ίσως δεν ξέρετε:

1.Μπλοκάρισμα διαφημίσεων.

Αν δεν θέλετε να βλέπετε διαφημίσεις στο κινητό σας μπορείτε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία πτήσης. Αυτό λειτουργεί σε συσκευές iOS και Android. Να θυμάστε όμως οτι δεν θα μπορείτε να κανέτε η να λαμβάνετε κλήσεις κατα την διάρκεια της λειτουργίας αυτης.

2.Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία κατά την διάρκεια λήψης βίντεο.

http://www.cleverly.me/7-secret-smartphone-functions/

Με το iPhone σας μπορείτε να φωτογραφήσετε παράλληλα με την εγγραφή βίντεο. Απλά πατήστε το κάτω δεξιά κουμπί κατα την διάρκεια της βιντεοσκόπησης χωρίς να χρειαστεί να την σταματήσετε.

3.Σύνδεση πληκτρολογίου και ποντικιού.

ebay/patapom

Το σύστημα Android υποστηρίζει εξωτερικές συσκευές όπως είναι τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την αφή του κινητού σας η θέλετε να γράψετε ένα μεγάλο κείμενο μην ανυσηχείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε εξωτερικές συσκευες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ειδικό καλώδιο.

4.Η ώρα σαν κωδικός.

Αν φοβάστε οτι κάποιος θα δεί τον κωδικό που χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε την οθόνη σας, μπορείτε να κάνετε το κωδικό σας να μεταβάλλεται συνέχεια και να συμπίπτει με την ώρα εκείνης της στιγμής. Αυτό μπορείτε να το κάνετε κατεβάζωντας αυτή την εφαρμογή.

5.Μύνημα στην οθόνη κλειδώματος.

shutterstock/ymgerman

Αν χάσεις το smartphone σου, το πρώτο πράγμα που ελπίζεις είναι να βρεθεί στα σωστά χέρια. Μπορείς να αφήσεις ένα μύνημα στην οθόνη κλειδώματος του κινητού σου με προσωπικά σου στοιχεία όπως διεύθυνση e-mail η εναλλακτικό αριθμό για να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί σου το άτομο που θα το βρεί.

Για να το κάνεις αυτό πήγαινε στις “ρυθμίσεις” και ύστερα στην επιλογή “ασφάλεια” και επέλεξε την κατηγορία “μύνημα κλειδομένης οθόνης”.

6.Αναγνώριση τραγουδιών.

shutterstock/B A N K E R D

Δεν χρειάζεσαι εφαρμογές για να μάθεις τραγούδια που άκουσες κάπου και σου άρεσαν. Απο το λογισμικό iOS 8 και έπειτα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις την Siri πως λέγεται το τραγούδι.

 

Είναι πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνεις μυστικά περιεχόμενα του κινητού σου. Ελπίζουμε τα κόλπα να σας βοήθησαν.

Πηγή:www.cleverly.me

Επεξεργασία-μετάφραση:www.kamarini.com