Αυτή η γυναίκα είχε ένα μικρό εξόγκωμα στο στήθος της. Όταν οι γιατροί κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έμειναν αγάλματα!! – kamarini.com
Παράξενα

Αυτή η γυναίκα είχε ένα μικρό εξόγκωμα στο στήθος της. Όταν οι γιατροί κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έμειναν αγάλματα!!

Την εβδομάδα που μας πέρασε οι γιατροί σε ένα νοσοκομείο τις Ανατολικής Κίνας σοκαρίστηκαν όταν, κατά την διάρκεια μιας εγχείρισης που αποσκοπούσε στην αφαίρεση ενός εξογκώματος από το στήθος μια γυναίκας, τράβηξαν έξω ένα ταινοειδή σκώληκα μήκους 13 εκατοστών!

Η 59χρονη γυναίκα με το επίθετο Yao πριν από πέντε χρόνια είχε φάει τρία ζωντανά βατράχια ακολουθώντας μια παραδοσιακή θεραπεία σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανα ένας συγγενής της σε τοπικό δημοσιογράφο.

Η Yao πίστευε ότι η παραδοσιακή θεραπεία ήταν ο μοναδικός τρόπος για να γιατρέψει τον σωματικό της πόνο αλλά το μόνο που της πρόσφερε πραγματικά ήταν μια σοβαρή παρασιτική μόλυνση.

Doctors pull out a five-inch-long tapeworm from a woman's breast during surgery in China

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης η Yao είχε σταλεί στο νοσοκομείο για την αφαίρεση ενός εξογκώματος από το στήθος της στης 7 Μαρτίου.

Ο γιατρός Dr Zhang Yun δήλωσε: ” Βρήκα ένα αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με κεφάλι σκουληκιού στο στήθος της. Προσπάθησα να το τραβήξω προς τα έξω και τότε έβγαλα μέσα από το στήθος της ένα κεστοειδή σκώληκα 13 εκατοστών.”

Ms Yao, 59, ate three live frogs in a bid to cure her pain affecting her joints (file photo)

Η Yao εξήγησε τους γιατρούς ότι έπασχε από χρόνιους ρευματισμούς που την ταλαιπωρούσαν και για να απαλλαγεί από αυτούς ακολούθησε ένα παραδοσιακό γιατροσόφι που έλεγε να φάει τρεις ζωντανούς βατράχους.

Μερικούς μήνες ύστερα από την κατάποση των βατράχων η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με στομαχικούς πόνους και οι γιατροί είχαν διαγνώσει την μόλυνση που προήλθε από παράσιτο.

Dr Zhang Yun worried parasite larvae could spread throughout Ms Yao's body (file photo)

Τα σημάδια της μόλυνσης φαινόταν να είχαν αποχωρήσει μέχρι που ανακάλυψε το εξόγκωμα στο δεξί της στήθος. Η Yao τώρα αναρρώνει από την εγχείρηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν πρόκειται στο μέλλον να υποφέρει από περαιτέρω μολύνσεις καθώς οι προνύμφες τους συγκεκριμένου παράσιτου μπορούν να διαδοθούν ταχύτατα στο ανθρώπινο σώμα.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.kamarini.com