Αυτός ο ρινόκερος γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τους θηρευτές του. Λίγους μήνες αργότερα έγινε ένα θαύμα! – kamarini.com
Κόσμος

Αυτός ο ρινόκερος γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τους θηρευτές του. Λίγους μήνες αργότερα έγινε ένα θαύμα!

Οι ρινόκεροι είναι μόνο ένα από τα ζώα που εξαφανίζονται από τον πλανήτη. Στο Kariega Game Reserve στο Ανατολικό Ακρωτήριο, στη Νότια Αφρική, βρήκαν στοιχεία ότι οι ρινόκεροι βρισκόντουσαν εκεί πριν από τρία χρόνια. Οι ρινόκεροι αναζητούνται για τα κέρατα τους. Το κέρας ενός ρινόκερου είναι φτιαγμένο από κερατίνη και έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική από τη δεκαετία του 1500. Σύμφωνα με το Save the Rhinos.org, το κέρατο αντιμετωπίζει πυρετό, ουρική αρθρίτιδα, τσίμπημα φιδιού, πονοκεφάλους, εμετό και τροφική δηλητηρίαση.

Το πρώτο βήμα για την αφαίρεση ενός κέρατος του ρινόκερου είναι να τον ηρεμήσεις, τότε το κέρας είναι σαν να έχει ήδη βγει.  Οι ρινόκεροι μόλις αφήνονται να πεθάνουν. σιγά σιγά αιμορραγούν μέχρι θανάτου. Ο Δρ. William Fowlds, ένας κτηνίατρος άγριας πανίδας, βρήκε δύο ρινόκερους την Themba και τον Thandi που είχαν αφεθεί να πεθάνουν. Δυστυχώς, η Themba δεν επιβίωσε. Όμως, ο Thandi το έκανε. Παρακολουθήστε αυτή την εκπληκτική ιστορία, ονομάζεται “μόσχος του Thandi: ο ρινόκερος που δεν θα έπρεπε ποτέ να γεννηθεί”.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Credits: Relayhero.com

Επεξεργασία-Μετάφραση: Kamarini.com