Άνδρας δειπνούσε με μία άγνωστη άστεγη γυναίκα κάθε εβδομάδα. Τότε μία σοκαριστική παραδοχή της άλλαξε όλα τα δεδομένα! – kamarini.com
Διάφορα Κόσμος Παράξενα

Άνδρας δειπνούσε με μία άγνωστη άστεγη γυναίκα κάθε εβδομάδα. Τότε μία σοκαριστική παραδοχή της άλλαξε όλα τα δεδομένα!

Κάθε μέρα για μία εβδομάδα, ένας 25χρονος personal trainer και διευθυντής πωλήσεων, ο Greg Smith περνούσε δίπλα από μία άστεγη γυναίκα με το όνομα Amy Jo. Ο Greg είχε συνηθίσει να του ζητάνε χρήματα, καθώς φορούσε κοστούμι όταν πήγαινε στη δουλειά του, όμως η Amy Jo δεν του ζήτησε ποτέ τίποτα. Αντιθέτως, κάθε μέρα, χαμογελούσε και του έλεγε “Καλημέρα κύριε, να έχετε μία όμορφη μέρα. Ο Θεός να σας έχει καλά!” καθώς εκείνος περνούσε.

Image Credit: Greg Smith / Facebook

Μία μέρα, ο περίεργος Greg αποφάσισε να καθίσει μαζί της και να την γνωρίσει. Καθώς μιλούσαν, έμαθε περισσότερα για εκείνη και πόσο σκληρή ήταν η ζωή της.

Image Credit: Love What Matters / Facebook

Όμως, ήταν τόσο απίστευτα θετική με τις εμπειρίες της που ο Greg δεν μπορούσε παρά να εντυπωσιαστεί. Η προσωπικότητα της κόλλησε με τον Greg, και τα εβδομαδιαία ραντεβού τους μετατράπηκαν σε γεύμα κάθε Τρίτη.

Image Credit: Greg Smith / Facebook

Τότε, μία μέρα η Amy Jo αποκάλυψε μια σοκαριστική αλήθεια. Ήταν στο δρόμο επειδή δεν ήξερε να διαβάζει. Χωρίς αυτή την ικανότητα, και αφού κανένας δεν ήταν κοντά της για να την διδάξει, ήταν απίθανο να βρει δουλειά. Χρησιμοποιούσε τα χρήματα που της δινόταν για να δανειστεί βιβλία από την βιβλιοθήκη, τα οποία μπορούσαν να της μάθουν να διαβάζει. Συχνά επέλεγε τα βιβλία από το να πάρει κάτι να φάει.

Image Credit: Greg Smith / Facebook

Σοκαρισμένος από την αποκάλυψη, ο Greg ξεκίνησε να δανείζεται βιβλία γι’αυτήν κάθε εβδομάδα, διδάσκοντας την να διαβάζει κάθε Τρίτη καθώς έκανε εξάσκηση από μόνη της όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Όμως, ο Greg ένιωσε ότι δεν είχε κάνει ήδη αρκετά. Ήξερε ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά την φροντίδα της, έτσι μία μέρα την εξέπληξε όταν της ζήτησε να τον ακολουθήσει.

Image Credit: Greg Smith / Facebook

Ο Greg την οδήγησε σε ένα ξενοδοχείο, στο οποίο είχε κάνει κράτηση και είχε πληρώσει για ένα δωμάτιο για εκείνη. Εκείνη άρχισε να κλαίει όταν αντιλήφθηκε τι είχε κάνει για εκείνη. Από τότε, o Greg ακόμη σταματάει κάθε εβδομάδα για να της πάει λαχανικά, ρούχαμ και κάποιες φορές μετρητά, αλλά επίσης έχει φίλους που δουλεύουν στο να της εξασφαλίσουν μία μόνιμη κατοικία, στην οποία θα είναι ικανή να ζήσει και να δουλέψει για το υπόλοιπο της ζωής της.

Image Credit: Greg Smith / Facebook

Ο Greg μοιράστηκε αυτή την εμπειρία του στο Facebook ελπίζοντας να συγκινήσει κι άλλα άτομα να κάνουν παρόμοιες κινήσεις. Επίσης, σκέφτεται να χρηματοδοτήσει ένα ίδρυμα για άστεγους στο όνομα της Amy Jo.