φορολογικές δηλώσεις! Τι αλλάζει για τα ζευγάρια και το «μυστικό» αν δεν συμπληρώνει ο ένας σύζυγος το αφορολόγητο! – kamarini.com
Ελλάδα

φορολογικές δηλώσεις! Τι αλλάζει για τα ζευγάρια και το «μυστικό» αν δεν συμπληρώνει ο ένας σύζυγος το αφορολόγητο!

Μια παγίδα για τα παντρεμένα ζευγάρια κρύβει η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να καταχωρίσουν τις αποδείξεις σε ξεχωριστό κωδικό ο καθένας.

«Χωριστά ο σύζυγος, χωριστά η σύζυγος , αλλά προσοχή μεγάλη: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν ένας από τους δυο δεν συμπληρώνει το αφορολόγητο μπορεί ο άλλος να τον ενισχύσει δίνοντας του αποδείξεις που του περισσεύουν» δήλωσε στο Star ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης. Διαβάστε παρακάτω…

Εάν όμως δε συμπληρώσετε το ποσό για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου σας περιμένει πρόστιμο ίσο με το 22% του φόρου για το ποσό που δεν έχετε συμπληρώσει .

Οι χάρτινες αποδείξεις δεν μετρούν πλέον, αφού το αφορολόγητο οικοδομείται μόνο με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το πλαστικό χρήμα άλλωστε βοήθησε να αυξηθούν τα έσοδα του ΦΠΑ κατά 20% το πρώτο εννεάμηνο του 2017.

Όπως δηλώνει στην κάμερα του Star η ιδιωτική υπάλληλος Χριστίνα Ντερέκου, «ακόμα και για ένα εμφιαλωμένο νεράκι θα δείτε, χωρίς υπερβολή, να χρησιμοποιεί ο άλλος κάρτα για να πληρώσει και φυσικά να ζητήσει απόδειξη».