Γιατρός που δεν έχει χρησιμοποιήσει σαπούνι για περισσότερο από 20 χρόνια ισχυρίζεται ότι αυτό καταστρέφει το δέρμα μας!! – kamarini.com
Διάφορα Παράξενα ΥΓΕΙΑ

Γιατρός που δεν έχει χρησιμοποιήσει σαπούνι για περισσότερο από 20 χρόνια ισχυρίζεται ότι αυτό καταστρέφει το δέρμα μας!!

Ένας γιατρός ο οποίος δεν έχει πλύνει τα χέρια του με σαπούνι τα τελευταία 20 χρόνια και ο οποίος δεν χρησιμοποιεί ποτέ του σαμπουάν η  αφρόλουτρο, λέει ότι είμαστε αρκετά “καθαροί” και ότι αυτά δεν χρειάζονται.

Ο γιατρός, George Moncrieff, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα για περισσότερα από 30 χρόνια δήλωσε την Πέμπτη το πρωί στο ITV ότι η χρήση σαπουνιού στην πραγματικότητα κάνει ζημιά στο δέρμα.

Ο Moncrieff  λέει ότι χρησιμοποιεί μόνο μαλακτικές κρέμες για να καθαρίσει το σώμα του και πιστεύει ότι όλοι μας θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο- και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την καθαριότητα νεογέννητων μωρών.

Dr George Moncrieff prefers to wash with emollients instead of soap as he believes the detergents in soap can cause damage with over-use

Επίσης ο γιατρός ήταν κατηγορηματικός σχετικά με την καθαριότητα στα σημεία στα οποία το δέρμα είναι πολύ λεπτό – όπως είναι οι αγκώνες και η περιοχή γύρω από τα μάτια- λέγοντας πως υπερβολικά πλυσίματα σε εκείνες τις περιοχές μπορούν να προκαλέσουν έκζεμα.

Ο Moncrieff εξήγησε ότι παρόλο που πλένεται καθημερινά, ποτέ του δεν χρησιμοποιεί σαπούνι, σε αντίθεση προτιμά να βασίζεται σε ενυδατικές κρέμες όπως το E45 η κρέμα Aveeno.

Οι μαλακτικές κρέμες, ανακουφίζουν και ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ επίσης το καλύπτουν με μια προστατευτική στρώση.

Holly Willoughby and Phillip Schofield were particularly interested in the reasons behind not using soap

Ο Moncrieff δήλωσε:” Αυτό που έχω κυρίως στο νου μου να κάνω, είναι να αποφεύγω την χρήση σαμπουάν και απορρυπαντικών, αφρόλουτρου και σαπουνιού. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ σαμπουάν. Προτιμώ να βάζω κοντίσιονερ. Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις τα υπολείμματα σαπουνιών πάνω στο δέρμα σου. Κατά την γνώμη μου όλοι μας θα πρέπει να τα αποφεύγουμε όσο μπορούμε γιατί κάνουν ζημιά στο δέρμα. Η επάνω στρώση του δέρματος μας είναι προστατευτική. Χρησιμεύει στο να αποτρέπει το νερό να αποδράσει από το σώμα μας και επίσης εμποδίζει τα παθογόνα να εισχωρήσουν. Η χρήση σαπουνιών αποδυναμώνει αυτή τη προστατευτική στρώση και μπορεί να την καταστρέψει σε ορισμένες περιπτώσεις.”

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.kamarini.com