Κρυφή κάμερα φανέρωσε την τρομακτική κακοποίηση που υπέφερε ηλικιωμένος σε γηροκομείο! – kamarini.com
Κόσμος

Κρυφή κάμερα φανέρωσε την τρομακτική κακοποίηση που υπέφερε ηλικιωμένος σε γηροκομείο!

Όταν ο πατέρας μου έπρεπε να βάλει τον παππού μου σε γηροκομείο, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό γι’αυτόν. Χρειαζόταν διαρκή φροντίδα και προσοχή κάτι που κανείς από εμάς δεν μπορούσε να του δώσει εκείνη τη στιγμή.

Του υποσχεθήκαμε ότι θα ήταν προσωρινό, έτσι συμφώνησε να μείνει σε ένα γηροκομείο κοντά στο σπίτι. Μπορώ ακόμη να θυμηθώ την πρώτη μέρα που πήγα να τον επισκεφθώ. Είχε περάσει μία εβδομάδα που δεν τον είχα δει και δάκρυα κύλησαν από τα μάτια του.

Ο πατέρας μου τον ρώτησε τι συμβαίνει και εκείνος είπε ότι απλά του λείψαμε. Αργότερα, μάθαμε ότι αυτά τα δάκρυα δεν ήταν μόνο γιατί του λείπαμε, αλλά επειδή μισούσε την κατάσταση εκεί μέσα.

Πώς μπορούσα να αγνοήσω ότι ήταν αναστατωμένος; Το μέρος είχε την ίδια αύρα με ένα νεκροτομείο και το προσωπικό δεν ήταν αρκετά ευγενικό με τους ηλικιωμένους που δεν τους επισκεπτόταν η οικογένειά τους. Έτσι, μετά από αυτήν την εμπειρία, τα γηροκομεία μου άφησαν μία πολύ άσχημη γεύση.

https://www.shared.com/man-suffers-abuse-nursing-home/?utm_source=relayhero&utm_medium=influencer

Πρόσφατα έγινε viral ένα βίντεο από έναν υπάλληλο γηροκομείου που κακοποιούσε έναν ηλικιωμένο άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι, ο οποίος ανάρρωνε από ένα χειρουργείο και μου σπάραξε η καρδιά. Πώς κάτι τόσο άσχημο μπορεί να περάσει απαρατήρητο;

Χαίρομαι που αυτό το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας δόθηκε στη δημοσιότητα, επειδή είναι ώρα να γίνει κάτι με αυτό το θέμα.

Παρακάτω είναι η τραγική ιστορία του Hussein Younes:

Σύμφωνα λοιπόν με την Dailymail, τα 6 παιδιά του Younes έκαναν καταγγελία εναντίον ενός γηροκομείου στο Michigan υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας τους κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της μικρής παραμονής του.

Μία κρυφή κάμερα στήθηκε από την ανήσυχη οικογένεια και κατέγραψε τις υπαλλήλους να χτυπούν τον 89 ετών άνδρα στο κεφάλι και να τον πετούν στο κρεβάτι. Κατέγραψαν πάνω από 100 κλιπς από τέτοιες πράξεις.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι του αρνούνταν νερό και ένα κουμπί για άμεση βοήθεια.

Δεν τον κακοποίησαν μόνο σωματικά, αλλά και φραστικά.

Στο βίντεο έχουν ειπωθεί κάποιες χυδαίες φράσεις από την υπάλληλο προς τον ηλικιωμένο άνδρα.

https://www.shared.com/man-suffers-abuse-nursing-home/2/?utm_source=relayhero&utm_medium=influencer

Credits: Shared.com

Επεξεργασία-Μετάφραση: Kamarini.com