Νέα έρευνα αποκαλύπτει!! 4 καφέδες την ημέρα ενδυναμώνουν την καρδιά και την κάνουν να αναρρώνει γρηγορότερα!! – kamarini.com
Διάφορα Παράξενα ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει!! 4 καφέδες την ημέρα ενδυναμώνουν την καρδιά και την κάνουν να αναρρώνει γρηγορότερα!!

Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να πίνουν 4 κούπες καφέ την ημέρα για να προστατέψουν και να επιδιορθώσουν τους μύες της καρδιάς τους.

Τα επίπεδα καφεΐνης, που ισοδυναμούν στην περιεκτικότητα τεσσάρων καφέδων, μπορούν να βοηθήσουν στο να προστατευτούν τα υγιή αιμοφόρα αγγεία και να επιδιορθώσουν την καρδιά ύστερα από ένα καρδιακό επεισόδιο.

H διεγερτική ουσία της καφεΐνης ενισχύει μια πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται p27, η οποία είναι γνωστή για την σπουδαιότητα της στην αναγέννηση των καρδιακών κυττάρων, και η οποία επίσης μπορεί να τα προστατέψει και από την ζημιά.

Η καφεΐνη πιστεύεται ότι μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως διαβήτη τύπου 2, καρδιοπαθειών και εγκεφαλικού, όμως οι λόγοι για τους οποίους έχει τέτοια δράση δεν είναι ακόμα αρκετά κατανοητοί.

Researchers say consuming the equivalent amount of caffeine as four cups of coffee could improve the strength of heart and blood vessel cells in the elderly

Γερμανοί ερευνητές τώρα πιστεύουν ότι η καφεΐνη ίσως κάνει πιο υγιή τα κύτταρα που σχηματίζουν τις φλέβες και τις αρτηρίες στο σώμα μας, βελτιώνοντας την ικανότητα τους να αντέξουν ζημιά η να αναρρώσουν από αυτή.

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως οι ανακαλύψεις τους ενδέχεται να οδηγήσουν στην ανακάλυψη νέων στρατηγικών για την καλύτερη προστασία της καρδίας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Πιστεύουν ότι η καφεΐνη βοηθάει περισσότερο τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τον οποίον οι καρδιές είναι πιο αδύναμες και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ζημιάς.

Οι έρευνες αυτές πραγματοποιήθηκαν από το πανεπιστήμιο Heinrich-Heine και το Ερευνητικό Ινστιτούτο IUF-Leibniz στο Dusseldorf της Γερμανίας.

Η καφεΐνη τέλος , η οποία βρίσκεται και μέσα στο τσάι και σε αναψυκτικά όπως η Coca Cola, ενδυναμώνει τα μιτοχόνδρια τα οποία είναι τα συστατικά του κυττάρου τα οποία του προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.kamarini.com