Συγκλονιστικό!! Το επιστημονικό project των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει να κάνει τον άνθρωπο άτρωτο στους ιούς!! – kamarini.com
Υγεία

Συγκλονιστικό!! Το επιστημονικό project των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει να κάνει τον άνθρωπο άτρωτο στους ιούς!!

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια 10ετής εργασία που αναμένεται να κοστίσει περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να αναγνωρίσουν κάθε άγνωστο είδος ιού που κυκλοφορεί. Ενδεικτικά η ανθρωπότητα έχει αναγνωρίσει μόλις 260 είδη από της Γης τα 1.7 εκατομμύρια παθογόνα που συνολικά υπάρχουν.

Αρρώστιες όπως η γρίπη avian και ο ιός Zika οι οποίοι μπορούν να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο, έχουν προκαλέσει πολλές από τις ιστορικές πανδημίες της Γης, παρόλα αυτά μόλις το 0,01% των ιών που μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο ξέσπασμα είναι γνωστά αυτή τη στιγμή στην επιστημονική κοινότητα.

Από τους συνολικά 1,7 εκατομμύρια μυστηριώδεις ιούς εκεί έξω, υπολογίζεται ότι μεταξύ 631.000 και 827.000 είναι πιθανό να μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ικανότητα μας να μετριάσουμε μια πιθανή μελλοντική πανδημία υπονομεύεται από την ελλειπή κατανόηση μας σχετικά με την ποικιλομορφία και τις φυσιολογικές λειτουργίες των ιών εχθρών.

Το Global Virome Project(GVP), το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, θα απασχολήσει ένα τεράστιο πλήθος επιστημόνων οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια κρίση οφειλόμενη σε ιούς.

Scientists have identified just 0.01% of the Earth's 1.7 million disease-causing viruses (stock)

Το GVP θα ξεκινήσει την έρευνα του από την Κίνα και την Ταϋλάνδη και ελπίζει να μπορέσει να αναγνωρίσει το 99% των ιών σε όλο το κόσμο.

Η εργασία θα περιλαμβάνει επιστήμονες από όλα τα μέρη του κόσμου οι οποίοι θα συνεργάζονται ανταλλάσσοντας γνώσεις και μελέτες.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.kamarini.com