Τέρατα! Διατηρούσαν “καταφύγιο” ζώων παρόλα αυτά σκότωσαν πάνω από 2.000 γάτες και σκύλους! – kamarini.com
Κόσμος

Τέρατα! Διατηρούσαν “καταφύγιο” ζώων παρόλα αυτά σκότωσαν πάνω από 2.000 γάτες και σκύλους!

Φανταστείτε να χάσετε το κατοικίδιό σας στους δρόμους – θα περίμενε κανείς ότι μια ευγενική ψυχή στο τοπικό καταφύγιο θα μπορούσε να προσφέρει ένα μέρος για να περάσει τη νύχτα. Αν έπρεπε να φέρετε το αγαπημένο σας σκυλί για έλεγχο, θα είχατε εμπιστευτεί αυτόματα τον κτηνίατρο που εργάζεται στο Fido. Ως ιδιοκτήτες κατοικιδίων, ελπίζαμε ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται τα κατοικίδια ζώα μας θα τα συμπεριφέρονται με αγάπη και σεβασμό.

Δυστυχώς, μια γυναίκα που ζει στο Torremolinos της Ισπανίας έχει αποδείξει σε πολλούς ότι δεν είναι άξια εμπιστοσύνης.

Η Carmen Marin Aguilar, η οποία ενεργεί ως πρόεδρος του καταφυγίου ζώων Paraque, κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων και φυλακίστηκε για περίοδο 3 ετών και 9 μηνών. Περισσότεροι από 2.000 γάτες και σκύλοι βρέθηκαν νεκροί σε καταφύγια – στοιχεία έδειξαν ότι είχε κάνει ευθανασία στα ζώα αυτά με πολύ χαμηλή δόση φαρμάκων, προκαλώντας πόνο για μεγάλα διαστήματα στα ζώα. Ο λόγος για να το κάνει; Για να αυξήσει το κόστος των φαρμάκων κι έτσι να αυξήσει τα προσωπικά έσοδα για τον εαυτό της.

Image Credit: Pet Rescue Report

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι κάμερες ασφαλείας του καταφυγίου έχουν αποσυνδεθεί για πολύ καιρό  με σκοπό  να αποκρύψουν σημαντικά στοιχεία. Παραδόξως, ηχεία βρίσκονταν στις περισσότερες γωνίες του καταφυγίου – η αστυνομία διαπίστωσε ότι η Carmen πρέπει να έπαιζε δυνατή μουσική με σκοπό να καλύψει τις δυνατές φωνές και τα ουρλιαχτά των ζώων για να αποφύγει τις υποψίες. Η Carmen βρέθηκε επίσης να έχει εκτελέσει άλλες δύο παράνομες, μη πιστοποιημένες επεμβάσεις, ως κτηνίατρος και ως κουρέας σκύλων.

Το τοπικό δικαστήριο της Μάλαγα αποφάσισε για την Carmen ένα βαρύ πρόστιμο αξίας 20.800 δολαρίων, καθώς έχει παραποιήσει επαγγελματικά έγγραφα και διέπραξε πράξεις κακοποίησης ζώων. Ο συνεργάτης της στο έγκλημα, ο φύλακας Felipe Barco Gamez, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους καθώς και πρόστιμο αξίας 3.785 δολαρίων. Το ζεύγος βρέθηκε ένοχο για τη θανάτωση συνολικά 2.183 ζώων, τόσο σκύλων όσο και γάτων. Οι δολοφονίες ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2010. Και στους δύο απαγορεύτηκε να εργάζονται με ζώα για 3 χρόνια μετά τις ποινές τους.

Ο Φελίπε θα κρατούσε τα ζώα κάτω, ενώ η Κάρμεν τους ευθανασίασε, παρόλο που τα ζώα ήταν υγιή. Η Carmen συνέχισε να αρνείται τη συμμετοχή της στις δολοφονίες των ζώων και ανέφερε ότι «αγαπά τα ζώα».

Credits: Relayhero.com

Επεξεργασία-Μετάφραση: Kamarini.com