Το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου υποβλήθηκε σε χειρουργείο… Έχασε 65 κιλά σε δύο μήνες!! – kamarini.com
Διάφορα ΠΑΡΑΞΕΝΑ Υγεία

Το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου υποβλήθηκε σε χειρουργείο… Έχασε 65 κιλά σε δύο μήνες!!

Το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου, το οποίο ζύγιζε περισσότερο από 237 κιλά, έχει μπει στον δρόμο της ανάρρωσης αφού υποβλήθηκε σε χειρουργείο γαστρικού bypass.

Ο 14χρονος Mihir Jain από το Δελχί της Ινδίας, έχει χάσει περισσότερα από 65 κιλά από τότε που έκανε την εγχείρηση τον Απρίλιο, και τώρα πλέον ζυγίζει 172 κιλά, και είναι επιτέλους ξανά σε θέση να περπατήσει μόνος του χωρίς βοήθεια μετά από αρκετά χρόνια.

Getting better: Mihir Jain, 14, is thought to have been the fattest child in the world, weighing more than 37 stone (523lbs/237kgs), but has lost weight thanks to gastric bypass surgery

Ο Mihir όταν γεννήθηκε ήταν ένα μωρό κανονικού μεγέθους, όμως χάρη στα τηγανητά φαγητά που έτρωγε συνέχεια και στα άπειρα αναψυκτικά που κατανάλωνε, έβαλε πάρα πολλά κιλά, και κατάφερε να ζυγίζει 80 κιλά στην ηλικία των 5 ετών.

Peak performance: Mihir is seen when he was at his heaviest in December last year

Η 35χρονη μητέρα του Puja Jain δήλωσε: ” Πρώτη φορά συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα όταν ήταν πέντε χρονών και ο γιατρός μας είπε ότι είναι υπερβολικά παχύσαρκος και ότι πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Όμως τότε ήταν ακόμα πολύ μικρός και για αυτό του δώσαμε μερικά φάρμακα αντί να κάνει επέμβαση. Όμως αυτά τα φάρμακα είχαν παρενέργειες, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ ενέργεια και να γίνουν αδύναμα τα πόδια του. Καθώς τα χρόνια περνούσαν αυτός συνήθιζε να κάθεται στο κρεβάτι του όλη την ημέρα και να τρώει. Οπότε συνεχώς έβαζε και περισσότερα κιλά.”

Small steps: The Delhi teenager is seen taking his first few steps after his gastric bypass surgery at Max Hospital in the city in April this year

Και ενώ η Puja παραδέχεται ότι ο εθισμός του Mihir στο τηγανητό φαγητό είναι η αιτία του προβλήματος, πιστεύει ότι τα φάρμακα που έπαιρνε χειροτέρεψαν πολύ την κατάσταση.

Family first: Mihir sits on his bed with his mother Puja, 35, and his father Rajesh, 37

Η παχυσαρκία του Mihir ήταν τόσο σοβαρή που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι έτσι αναγκαστικά έπρεπε να του γίνονται τα μαθήματα του σχολείου στο σπίτι του, και έτσι έχασε όλες τις επαφές με τους φίλους του

Η Puja δήλωσε: ” Πολλές φορές έχει τρομερά νεύρα επειδή κάθεται σε ένα μέρος όλη την ώρα. Κάθε παιδί θέλει να πηγαίνει από εδώ και από εκεί και να περνάει χρόνο με τους φίλους του. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να βλέπω τα άλλα παιδιά να παίζουν έξω και να πηγαίνουν στο σχολείο και το δικό μου να βρίσκεται σπίτι όλη μέρα.”

In recovery: The teenager stands with Dr Pradeep Chowbey who carried out the surgery

O Mihir πάντως είναι ενθουσιασμένος με την νέα του κατάσταση και με τα κιλά που έχασε. Δηλώνει ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό είναι αισιόδοξος για το μέλλον και ότι ανυπομονεί να χάσει και άλλα κιλά.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.kamarini.com